Stadsgids Bewaar

Afhaalversie van The Avocado Show is om te huilen

De bestelling bij The Avocado Show Boutique
De bestelling bij The Avocado Show Boutique © Monique van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: The Avocado Show Boutique.

Waar bestellen we?
Het succes van The Avocado Show is u vast niet ontgaan: een monorestaurant waar de populaire groene vrucht kunstig tot een roos of treintje wordt gevouwen. Er is sinds kort ook een afhaalversie die ook bezorgt: The Avocado Show Boutique in Oud-Zuid.

En wat gaat er in het mandje?
Uit het lunchmenu met oogstrelende foto's kies ik een broodje (The Better BLT, €8), een salade (The Julio ­Caesar Salad, €14,50), tortillachips met guacamole (€6) en een smoothie (The Smooth Operator, €5,75). Er zijn ook avondgerechten, zoals knalroze pizza's. De prijzen liggen hoog, dus ik verwacht wat bijzonders. Zo'n avocado­plakjestrein van de foto's bijvoorbeeld.

Bestellen maar!
Na een dik kwartier parkeert de scooter al op mijn stoep. Nu houd ik van snelle bezorging, maar hoe kun je in hemelsnaam al die mooi opgemaakte gerechten zo snel klaar hebben? De verpakking is chic: een gepersonaliseerde tas en luxueuze zwarte bakjes. Ik mis wel servetten en een rietje voor de smoothie, zeker voor dit geld lijken me die op z'n plaats.

Leuk, die bakjes, maar hoe smáákt het?
Allereerst de BLT. Ik heb voor wit brood gekozen, maar krijg bruin. Maar dat is niet het ergste: het brood is zo oud en droog dat je bij elke hap zou willen dat je mond meer speeksel aanmaakt.

Restaurant The Avocado Show ­Boutique, open ma-zo 8.00 tot 21.00 uur.
Bestellen via UberEats.
Prijs €34,25 voor een broodje, ­salade, tortillachips met guacamole en een smoothie.
Aanrader Absoluut niet. Voor deze prijzen is het eten zwaar onder de maat.

De bacon doet denken aan het spek in gaarbakken bij een ontbijtbuffet: koude, slappe plakken die van ellende zijn opgekruld. De cherrytomaten zijn zompig, bijna over de ­datum zo zacht. En dan de avocado: niks Instagram-waardige plakjes, maar kapot geprakt. Ik zit bijna te huilen boven m'n bord.

Hopelijk maakt de salade veel goed.
Die 'klassieke' caesarsalade heeft bij The Avocado Show geen ei, maar kip. Die is lekker mals (ze gebruiken ­gelukkig kippendij), maar zit vol in de cajunkruiden, wat niet in een caesar past.

De dressing is royaal aan­wezig, maar smaakt zoals die uit de supermarkt. De ­beloofde croutons ontbreken (wie vergeet er nu de croutons?!), maar hoera: de avocado is nu wel in plakjes gesneden. En de bacon? Zie hierboven.

Dit gaat niet echt goed.
Gelukkig hebben we nog chips. De tortilla's zijn duidelijk niet zelf gemaakt, maar de guacamole is dik in orde. Jammer dat de smoothie met banaan, avocado en ­kokoswater weer enorm tegenvalt. Een dikke, smakeloze slurry met een tak munt (waarom gooien zoveel restaurants hele plantentakken in hun gerechten?).

De ­ondernemers willen de komende tijd in meerdere stadsdelen hun boutique openen, maar ik zou ze willen adviseren eerst zelf eens bij hun tent te bestellen.

Honger? Het Parool test vaker Amsterdamse bezorgmaaltijden.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.