Stadsgids Bewaar

3 kindertips voor het weekend

De magie van Marokko
De magie van Marokko © Anne Meyer

Het is eindelijk weekend! Dat is natuurlijk heerlijk, maar hoe vermaak je drie dagen lang die Amsterdamse kleintjes? Zo!

Het Betoverde Rif
In het Planetarium wordt een kinderfilm vertoond in het genre 'leren zonder het te weten'. Het is een animatiefilm over twee bontgekleurde vissen die kinderen gedurende het verhaal van alles bijbrengen over biodiversiteit onder het wateroppervlak. 
Planetarium, Artis
Tot en met 20 mei (11;00, 14:00 en 16:00)De magie van Marokko

Onder leiding van liedjestovenaar Naomi Inez worden kinderen meegenomen op een wereldreis naar Marokko. Zo maken ze kennis met de opzwepende muziek uit het Noord-Afrikaanse land. Bekende band Kasba speelt live jazz, funk, rock en reggae. 
Zondag 15 mei (16:00)
Plekk


Enkeltje Amsterdam

Dit weekend start theatergezelschap de Toneelmakerij op de NDSM-werf een bijzonder project. Op de kade verrijst een grote tent: een theatrale omgeving waar publiek zélf aan de slag kan met het bouwen van een stad, waar onverwacht optredens plaatsvinden en twee keer per dag een voorstelling te zien is. De tent blijft zes weken (tot 12 juni) staan. In die tijd bouwen bezoekers een zelfverzonnen stad. En dat klinkt allemaal veel vager dan het is. 
Vanaf dit weekend
NDSM-terrein