PS Stadsgids Bewaar

272x uit eten of tikkie cultureel: zo start je 2018 top

Jett Rebel luidt een feestjaar in.
Jett Rebel luidt een feestjaar in. © ANP

De feestdagen zitten erop, je bent brak, het is koud, maar we beloven je: af en toe je nest uitkomen is ook best leuk. Zeker met deze tips.

Rebelleren
Paradiso viert dit jaar de 50e verjaardag. Aan Jett Rebel de eer om dat jubilieumjaar in te luiden. Zijn concert is de aftrap van het feestjaar van Paradiso. De iconische poptempel belooft trouwens een jaar vol bijzondere activiteiten en programma's.
Maandag 1 januari (19.00-03.00) €22,70
Paradiso

Pak er een expo bij
Je kansen om van 2017 een topjaar te maken zijn voorbij, maar je kansen om je culturele niveau op te krikken zeker niet, al moet je wel snel zijn. Dit is de laatste week dat je de expositie over Johan Maelwael in het Rijksmuseum kan bezoeken, evenals de overzichtstentoonstelling over Matthijs Maris.
In het Van Gogh Museum is de tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914 nog een weekje te bewonderen.
Ben je meer van het controversielere werk? Ook Tinkebell & Barbara Broekman luiden de laatste week van hun expositie in.

Gijsbrecht van Aemstel in The Dylan
Precies 380 jaar na de eerste uitvoering van Gijsbrecht van Aemstel brengt Theater Kwast de voorstelling terug op precies dezelfde plek: Keizersgracht 384. In 1638 was dat de eerste Amsterdamse Schouwburg, nu huist er hotel The Dylan.
Woensdag 03 januari (18.00) €30 
Keizersgracht 384

Ga 272 keer uit eten
Heb je de eerste week van het jaar bijna overleefd? Dan heb je natuurlijk geen enkele zin om na je werk ook nog te koken. Goed nieuws: dat hoeft ook niet. Het afgelopen jaar schreven we over 272 nieuwe hotspots in de stad én dit is het overzicht. Daar zit vast een tokootje bij waar je vanavond je maaltje kan scoren!

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.