Stadsgids Bewaar

21 clubs gooien overdag de deuren open voor de buren

Normaal zitten de clubs als Paradiso ramvol, maar tijdens Open Club Deur kun je overdag een kijkje nemen in een lege discotheek.
Normaal zitten de clubs als Paradiso ramvol, maar tijdens Open Club Deur kun je overdag een kijkje nemen in een lege discotheek. © Amaury Miller

Om een betere band op te bouwen met de buren openen ruim twintig Amsterdamse clubs zaterdag 25 februari overdag de deuren. Initiatiefnemer is nachtburgemeester Mirik Milan. 'Vaak zijn buurtbewoners nog nooit in een club geweest.'

Onder andere AIR, Canvas, Chicago Social Club, ClubUp, De School, Jimmy Woo en de Marktkantine verwelkomen geïnteresseerde buurtbewoners en geven ze een rondleiding, bieden een drankje aan of laten zien wat ze doen om eventuele overlast te beperken.

Nachtburgemeester Mirik Milan: "Als je een keer een hand hebt gegeven aan de manager van een club is het lijntje heel kort. Mocht je dan een keer overlast ervaren kun je gewoon even bellen. Wat mensen vaak niet weten is dat clubs namelijk heel bereid zijn de buren te helpen. Mocht er bijvoorbeeld een stel fietsen voor je deur staan zou ik het heel tof vinden als je voortaan de clubmanager belt en zo opgebouwde frustratie kunt vermijden."

Nacht voor de Nacht
Andere clubs die zaterdag 25 februari de deuren opengooien zijn  Paradiso, Melkweg, Radion, Sugarfactory, Supperclub, Tolhuistuin en Westerunie. 

De open dag is onderdeel van de Nacht voor de Nacht, de jaarlijks terugkerende clubnacht om mensen te laten zien hoe veelzijdig het Amsterdamse nachtleven is. Bezoekers kunnen met een passe-partout van 15 euro meer dan 20 clubs op een avond bezoeken.

Open Club Deur
Zaterdag 25 februari (15.00-18.00)

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.