PS Stadsgids Bewaar

20 jaar Lellebel: 'Alles waait hier binnen, van advocaten tot putjesscheppers'

Esther van Cartier (midden) met partner Wim Visscher en Desirée dello Stiletto (alter ego van Hans Wijtenburg) achter de bar in het café.
Esther van Cartier (midden) met partner Wim Visscher en Desirée dello Stiletto (alter ego van Hans Wijtenburg) achter de bar in het café. © Cees Glastra van Loon

Dragshowbar Lellebel, veilige haven voor lhbt'ers, travestieten en wie er maar komt aanwaaien, viert zijn 20-jarig bestaan met een musical. 'Iedereen wordt hier met aandacht onthaald.'

Voor de deur van een repetitielokaal van Crea aan de Nieuwe Achtergracht verzamelt zich een gemengd groepje toneelspelers. Kalende heren op leeftijd spreken de naderende voorstelling door, een meisje sleept met hoge hoeden en rekwisieten. Het had elk Amsterdams amateurtoneelgezelschap kunnen zijn, tot die ene vraag.

"DonnaTella, mag ik je een intieme vraag stellen? Wat voor pruik draag jij?" vraagt de ene heer aan de ander. Frank van der Waals, de man achter dragqueen DonnaTella Vergatsie, antwoordt minzaam: "Hoezo?