PS Stadsgids Bewaar

15 tips om indruk te maken op moederdag

15 tips om indruk te maken op moederdag
© Flickr Scott Edwards

De Spice Girls, 2Pac en Hazes zongen het al: moeders zijn er om van te houden. Het hele jaar door, maar een beetje extra komende zondag, op Moederdag. Met deze tips maak je sowieso indruk op je mams en zij op haar vriendinnen.

Liefde gaat door de maag. Ook door die van je moeder. Reiken je eigen kookskills niet verder dan gaatjes prikken in het folie van je magnetronmaaltijd, neem haar dan lekker mee uit eten.

Bij een van de 16 beste lunchplekken in de binnenstad (volgens Amsterdammers) bijvoorbeeld. Of eet de door PS als best geteste pizza die geen pizza is: de Flammkuche van Krijn op IJburg.

Laat haar meeproeven van de avocado-hype (vertel maar even niet dat het niet zo goed is voor de wereld) bij The Avocado Show. Of ga voor iets minder #fitgirlesques door samen een sappige burger te klappen, prima af te toppen in de chocoladehemel van chocoladecafé ChiqueOLatte.

Praktisch ingesteld? Sla twee vliegen in een klap bij FC Hyena, waar je en lekker eet, en een filmpje pakt en kan genieten van een mooi uitzicht over het IJ.

Is moeders meer van een 'liquid diet?', neem haar mee op een Amsterdamse biertoer, struin al deze 26 terrassen met extra lang zon af of test een (of meer) van de zestig ongefilterde wijnen van Bar Centraal, het broertje van wijntestwinnaar GlouGlou.

Geen tijd om moederlief mee op stap te nemen? In deze winkels vind je vast wel een leuk cadeautje om je schuldgevoel af te kopen. Al is het maar omdat ze niet leunen op sweatshops en je zo dus sowieso al bijdraagt aan een betere wereld (je moeder zal trots op je zijn!).

Een regenboogbruisbal, een gouden glitter ei met chocoladegeur (niet om op te eten) of een bodyscrub met illipeboter (wat dat ook moge zijn), in de drie etages hoge, vernieuwde cosmeticawinkel Lush valt er vast wel een 'Mama verwen jezelf zoals Beyoncé dat ook zou doen' pakket in elkaar te flansen. En welke moeder wil zich nu niet eventjes Queen B wanen? Who runs the world? Mama.

Voor de keukenprinses kan je je hart op bij Zweedse keukenwinkel Duka, waar ze het principe 'beter dan Blokker, goedkoper dan Villeroy & Boch' hanteren. Hangt ze liever op de bank (geef haar eens ongelijk) kijk dan eens bij Puur Plaids, waar ze wollen en katoenen plaids in alle kleuren van de regenboog verkopen. Een bijzonder cadeautje met een verhaal vind je bij - whats in the name - Bijzonder Amsterdam.

Maar, eerlijk is eerlijk, misschien maak je je lieve moedertje nog wel het allergelukkigst met een kaartje terug in de tijd. Want jawel, jawel: de Rolling Stones komen naar Amsterdam en de kaartverkoop start vrijdag.