PS Stadsgids Bewaar

10 x dit moet je doen dit weekend

Tijdens het grootste outdoor trancefestival Electronic Family barst het feest los.
Tijdens het grootste outdoor trancefestival Electronic Family barst het feest los. © Joep van Aert

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

FESTIVALS

1. Dansen op het gras
Het weer blijft het komende weekend prachtig, dus waarom dan niet naar het grote outdoor trancefestival van Amsterdam? Tijdens Electronic Family verandert het gras van het Amsterdamse Bos voor één dag in een gigantische groene dansvloer (en daarna in een dorre bende).
Met muziek van onder andere Markus Schulz, Emma Hewitt en Arty.
Zaterdag 23 juli (12:00-23:00 uur) € 49,-
Amsterdamse Bos

2. Alle muziekgenres op één festival 
Ben jij iemand die steevast op de shuffleknop je iPhone drukt en dansend op feestjes altijd vooruitdenkt aan het vólgende nummer? Dan is muziekfestival 22fest iets voor jou. Muzieksite 22tracks presenteert hier op drie podia de nieuwste muziek, verdeeld in 22 genres. Hiphop, r&b, funk, disco, house indie of klassiek: het komt allemaal voorbij.
Zaterdag 23 juli (12:00-23:00) € 35,-
Diemerbos

FEESTEN

3. Bollywood Disco
Met deze tropische temperaturen is het tijd voor een dito discoavond. En wat is dan zomerser, heter en tropischer dan Bollywood? Kom in je mooiste sari, met hennatattoeages en met wild geplakte bindi's en dans de hele nacht.
Vrijdag 22 juli (22:30-04:00) vanaf € 10,-
Noorderlicht

GAMES

4. Gotta Catch "Em All!
Niet meteen tegensputteren: in tegenstelling tot publieke opinie is heel oké als je het gewoon leuk vindt om pokémon te zoeken.
Dus: heb je nog geen graspokémon? Kom er dan een aantal vangen op het Museumplein en in het Vondelpark. Gegarandeerd dat je hier wat van die groene fantasiebeestjes tegenkomt. Nodig je vrienden uit en gaan met die smartphone! Wie weet vang je wel een Venusaur.
Zaterdag 23 juli (13:00) gratis
Museumplein en Vondelpark

BORREL

5. Mooi Weer Bar
Alleen als het kwik boven de twintig graden uitkomt, gaat het terras van de Mooi Weer Bar (Kromhouthal) open. Best spannend, gezien het Nederlandse weer, maar met de weersvoorspellingen van dit weekend zitten we (letterlijk) gebakken.
Donderdag 21 en vrijdag 22 juli (15:00-21:00), zaterdag 23 en zondag 24 juli (14:00-20:00) gratis
Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231

ETEN

6. Vier het vegetarisme
Bij een zomers culifestival moet er boven alles druk worden gebarbecued, met zwartgeschroeide lappen vlees. Onzin! Kom maar kijken tijdens het Viva Las Vega's Food Festival. Je eet hier vegetarische, duurzame, maar vooral lekkere hapjes. Van suikervrije chocolade tot veganistische kaas: alles is plantaardig. En als je daarna nog niet genoeg inspiratie hebt opgedaan, kun je ook wat kookboeken op de kop tikken. Vegetarisch, uiteraard.
Zaterdag 23 en zondag 24 juli (10:00-20:00 uur) gratis
De Hallen

7. Driegangenmenu op een forteiland
In het weekend kun je op Pampus genieten van een driegangenmenu, gemaakt van lokale producten. Na de boottocht schuif je direct aan. En geen zorgen: op het eiland krijg je niet alleen maar vis voorgeschoteld.
Donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juli (18:00-23:00) vanaf € 41,50
Forteiland Pampus

FILM

8. Films aan het water
Kunstenaarsnest de Ceuvel in Noord heeft deze zomer een buitenbios. Aan het water kun je genieten van een aantal nauwkeurig geselecteerde films. Deze zondag is dat Shirley, Visions of Reality, een film waarin dertien van schilderijen van de Amerikaans Edward Hoppers tot leven komen.
Kijk hier voor een overzicht van alle Amsterdamse buitenbioscopen.
Zondag (22:00-00:00) € 5,-
Café de Ceuvel

THEATER

9. Romeo en Julia in het Amsterdamse Bos
Vierhonderd jaar na het overlijden van de Engelse toneelschrijver William Shakespeare is het tijd om het bekende verhaal van Romeo en Julia een eigenzinnige twist te geven, moet het Amsterdamse Bostheater hebben gedacht. Met acrobatiek, theater, muziek en een atypisch decor zal de zwoele zomerliefde van het jonge paar zich nog eens op het podium ontvouwen. 
Kijk hier voor een verhaal over de broeierige voorstelling [+].
Donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juli (21:00-23:00) € 16,50
Het Amsterdamse Bostheater

EXPOSITIE

10. Gender in alle soorten en maten
Ben je man, of ben je vrouw? Of ben je eerder iets daar tussenin? Volgens fotografe Petra van Velzen is gender geen simpel tweedelig onderscheid, maar komt het in vele vormen en kleuren voor. Haar fototentoonstelling Gender Free Zone, die zaterdag opent, laat deze diversiteit (en de schoonheid ervan) zien. De serie portretten beeldt mensen af met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken en maakt onderdeel uit van het 2016 Pride-programma.
Zaterdag 23 en zondag 24 juli (10:00-17:00) gratis
Galerie Beeldend Gesproken, De Hallen