PS Stadsgids Bewaar

'Ik vind dat mijn dochter keurig klaarkomt'

Barbara van Beukering, oud-Paroolhoofdredacteur en trotse moeder. 'Ik vind dat mijn dochter keurig klaarkomt.' Met Maartje Kouwenberg (Athenaeum).
Barbara van Beukering, oud-Paroolhoofdredacteur en trotse moeder. 'Ik vind dat mijn dochter keurig klaarkomt.' Met Maartje Kouwenberg (Athenaeum). © Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: lancering Viva seksspeeltjes.

Ik ga naar de lancering van de nieuwe seksspeeltjes van Viva. Ik schrijf dit ook maar allemaal op alsof het normaal is.

De animo voor de pendelbus vanaf Amstel is niet groot. Twee Viva-meisjes, een Engelse pornomaakster en een stel uit Almere.

Ze bespreken hun favoriete apparatuur. Ik hoor goede verhalen over de Womanizer en Fleshlight. Die laatste is voor mannen.

Ik heb beeld.

In Diemen krijgen we bubbels.

In de dj-ruimte draait een filmpje. Drie meisjes testen een vibrator. Ze zijn daar zo te zien tevreden over.

Hé, een van de meisjes die ik zie klaarkomen ken ik. Het is de dochter van mijn oude baas. Ik vind dat helemaal niet ongemakkelijk verder.

Hé, daar is mijn oude baas zelf. Barbara van Beukering: "Ach, Milou, belt elke week wel: 'Mam, zou je het bezwaarlijk vinden als ik...' Laatst stond ze nog naakt op de cover van Vrouw."

Kroost. Altijd wat.

We gaan beginnen. Het is 25 jaar geleden dat de Viva-vibrator werd gelanceerd. Viva-hoofdredacteur Debby Gerritsen: "Die heette toen artikel 10.50."

Laatst vroeg ze aan een zaal met zeventig mensen wie thuis een speeltje heeft. "Niemand stak zijn vinger op. Niemand! Ja, behalve Hanneke, maar die is onze chef redactie."

Terwijl vijftig procent van de vrouwen thuis een toy heeft, en wie er een heeft, heeft er meer, meestal drie. Daar is onderzoek naar gedaan.

We worden voorgesteld aan Rianne Swierstra. Zij is het masterbrein van de Viva-speeltjes. De vagina­fitness bijvoorbeeld. Die is om de bekkenbodem te trainen.

Swierstra: "Ik vind dus dat iedereen die yogafitness doet, ook vaginafitness moet doen."

Zelf heb ik daar niet zo'n stellige mening over.

Verder brengt Viva een setje met een blinddoek, een veer en een vibrerende lippenstift, en ook nog een waterproof vibrator.

Swierstra: "Voor als je partner het niet zo leuk vindt en je lekker wat langer wilt douchen."

Wat lancering Viva seksspeeltjes
Waar Paviljoen Puur, Overdiemerweg
Wie Debby Gerritsen, Rianne Swierstra, Fajah Lourens, Linda de Munck, Tess Test, Milou Deelen, Barbara van Beukering
Wanneer dinsdag 10 juli, 16.00 tot 19.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ****
Hans vond de goodiebag van Bobbi Eden toch beter

Het eerste exemplaar is voor Fajah Lourens, een stoere vrouw, een echte Viva-vrouw. Ik citeer nu.

Lourens vertelt dat mannen elke dag wel willen, of in elk geval om de dag. "Voor hen is het een uitlaatklep. Maar wij vrouwen hebben altijd het hoofd vol. Ik wil ook wel elke dag willen."

Swierstra: "Soms moet je zin maken, en dat is oké."

Gerritsen: "En dat kan met wat in dit tasje zit."

Lourens krijgt de vibrerende lippenstift. Hij ziet eruit als lippenstift. Rood.

Een tijdje later. Van Beukering heeft het filmpje van haar dochter inmiddels gezien. Dé vraag: wat ging er door haar heen?

"Nou, ik vind dat mijn dochter keurig klaarkomt."

Zo'n stukje schrijft zich vanzelf.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.