PS Stadsgids Bewaar

'Broodoutlet' De Tweede Jeugd vertrekt van Mercatorplein

De pipowagen van De Tweede Jeugd op het Mercatorplein.
De pipowagen van De Tweede Jeugd op het Mercatorplein. © De Tweede Jeugd

Tostiliefhebbers kunnen nog een week terecht bij broodjeszaak De Tweede Jeugd op het Mercatorplein. De 'pipowagen' vertrekt, maar de ondernemers hopen terug te komen met een echte winkel.

Benjamin Namane en Manuel Oostveen opende De Tweede Jeugd vorig jaar oktober op de Jan Evertsenstraat. De zaak verkoopt brood dat een dag oud is voor een lage prijs en maakt van ouder brood tosti's, broodpudding en croutons. 

Vanwege de zogenaamde 'freezone' in de Jan Eef hadden de heren van De Tweede Jeugd zonder al te veel hindernissen zoals vergunningen hun zaak kunnen openen. Maar in januari kregen de mannen te horen dat de broodjeszaak moest wijken nadat een andere ondernemer had geklaagd over oneerlijke concurrentie. 

Maar dat hield de ondernemers niet tegen. Ze besloten verder te gaan in een 'pipowagen' op het Mercatorplein. Maar nu de winter voor de deur staat, trekken de heren zich terug naar hun tostibar op de NDSM-werf, om naar eigen zeggen te werken aan hun productlijn. De twee sluiten echter niet uit dat ze weer terug zullen komen op een tweede, vaste locatie. 'Misschien in West,' schrijven ze op Facebook.

De tosti's van De Tweede Jeugd werden door Paroollezers genoemd als een van de lekkersten van de stad. 

Lees ook: Hier eet je de lekkerste tosti's van de stad