Sport Bewaar

Witte rook uit Argentinië: Tagliafico komt naar Ajax

Tagliafico in duel met Lucas Paqueta van het Braziliaanse Flamengo tijdens de finale om de Copa Sudamericana, vorige maand in Rio de Janeiro.
Tagliafico in duel met Lucas Paqueta van het Braziliaanse Flamengo tijdens de finale om de Copa Sudamericana, vorige maand in Rio de Janeiro. © AFP

Nicolas Tagliafico lijkt nu toch echt speler van Ajax. De 25-jarige Argentijn komt over van Independiente uit zijn vaderland, meldt die club woensdagavond.

In een video die Independiente woensdagavond op Twitter zette richt de linksback zich tot fans en medespelers van de club waar hij aanvoerder was en het afgelopen seizoen kampioen van Argentinië werd. "Ik heb hier kunnen groeien als mens en als speler en daar wil ik iedereen voor bedanken." 

Een woordvoerder van Ajax laat desgevraagd weten pas concreet te willen worden over de transfer als het papierwerk rond is en Tagliafico medisch gekeurd in Amsterdam. De eenvoudig international van Argentinië heeft ook nog geen werkvergunning.

Portugal
Het is dus nog maar afwachten of hij mee kan op he winterse trainingskamp naar Portugal.

'Ajax heeft goud in handen', schrijft Independiente woensdag in de bijgaande tweet. Ajax gaat naar verluidt ruim vier miljoen overmaken naar de Argentijnse club, waarna Tagliafico een meerjarig contract tekent in Amsterdam.

Linksback
De club was al een tijd op zoek naar een nieuwe linksback, om de kwakkelende verdediging te versterken. Door blessures van onder meer Daley Sinkgraven en Nick Viergever moest Mitchell Dijks, deze zomer nog te licht bevonden, opgesteld worden.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.