Sport Bewaar

Winston Bogarde verkoopt privécollectie voetbalshirts

Winston Bogarde verkoopt privécollectie voetbalshirts
© ClassicFootballShirts.co.uk

De website ClassicFootballShirts.co.uk heeft een indrukwekkende hoeveelheid voetbalshirts van Winston Bogarde te koop gezet.

De shirts, variërend van Bogardes tijd bij Ajax tot AC Milan, Barcelona en het Nederlands elftal, zijn eens of meerdere keren gedragen door de oud-verdediger en ze worden bovendien aangeboden door Bogarde zelf.

Die garantie biedt ene Doug, de oprichter van Classic Football Shirts, zegt hij tegen maandblad Quote, dat de bijzondere handelswaar ontdekte.

Echte collectors items dus, die daarom verhandeld worden voor sommen die er hier en daar bepaald niet om liegen. Het duurste stuk uit de collectie is een wedstrijdshirt dat Bogarde bij AC Milan droeg in het seizoen 1997-98, dat omgerekend een goede 1140 euro moet kosten. Daarbij vergeleken is de 171 euro voor het wedstrijdshirt van Bogarde uit een interland tegen Turkije in 1997 een koopje.

Ponden
Dat prijsverschil werkt als volgt, legt Doug uit aan Quote: "Het Milanshirt is slechts tijdens één wedstrijd gedragen terwijl andere shirts meerdere keren gedragen zijn." Van de 25 shirts die Bogarde vrijdag te koop zette, waren er maandag nog 22 over. De nieuwe assistent-trainer van Jong Ajax heeft er als het goed is dus al drie verkocht.

De 22 shirts die nog online staan, zijn omgerekend (ze worden aangeboden in Britse ponden) in totaal 12.273 euro waard. Het is gissen of Bogarde het geld dat ze opbrengen in eigen zak wil steken of misschien wel aan een goed doel wil schenken. 

Sores

Na zijn actieve carrière als prof kwam hij een aantal keer in het nieuws vanwege financiële sores. In 2012 legde Van Lanschot Bankiers een beslag op zijn spaartegoed, terwijl Quote twee jaar geleden meldde dat Bogarde moeite had zijn maandelijkse alimentatiekosten van 300 euro af te lossen.

Voorlopig kan hij in elk geval weer even op een vast inkomen rekenen: twee weken geleden stelde Ajax hem aan als assistent van Michael Reiziger. Samen geven ze komend seizoen leiding aan Jong Ajax.