Sport Bewaar

Wenger: Het was niet meer dan een klein duwtje

Wenger: Het was niet meer dan een klein duwtje
© EPA

Het spraakmakende opstootje tussen de coaches José Mourinho (Chelsea) en zijn grote rivaal Arsène Wenger (Arsenal) tijdens de Londense derby op Stamford Bridge (2-0) zorgde voor meer dan genoeg gespreksstof na afloop. Beide kopstukken liet zich echter niet opnieuw verleiden tot een (verbale) confrontatie en deden er opvallend laconiek over.

'Ik was op weg van A naar B toen ik iemand tegenkwam die mij liever niet wilde zien. Toen gaf ik hem een klein duwtje. Meer was het niet', legde Wenger uit. De Franse coach stapte uit zijn coachvak om de ernst van de blessure van Alexis Sanchez, na een charge van Gary Cahill, in ogenschouw te nemen. Mourinho was daar echter niet van gediend en hield hem tegen.

'Hij kwam richting mijn coachvak en niet om de juiste redenen. Dat beviel me niet. Maar het is geen probleem. Er is geen oud zeer', wilde Mourinho doen geloven. Hij is als coach al 12 duels op rij ongeslagen in de duels met zijn grote tegenstrever.

In zijn vele verbale aanvallen richting Wenger noemde Mourinho zijn Franse collega in het verleden onder meer een 'specialist in falen' en een 'voyeur'. Wenger benadrukte vandaag nog maar eens dat hij nooit luistert naar wat de Portugees te zeggen heeft.