AMSTERDAM - De start van de Ronde van Spanje naar Drenthe halen kost 4 miljoen euro. Dat bedrag heeft de organisatie van de Vuelta-start begroot, meldde directeur Jos Vaessen donderdag in Utrecht. Het benodigde geld voor het wielerevenement wordt bijeen gebracht door overheden en het bedrijfsleven.

,,We krijgen 1,65 miljoen van de gemeenten en provincies die betrokken zijn bij de start'', aldus Vaessen, ,,vanuit het bedrijfsleven komt 1 miljoen en het ministerie van VWS heeft 650.000 euro subsidie gegeven. Op het circuit van Assen en langs de route van de eerste ritten hebben we 2500 gasten, die bij elkaar 350.000 euro neertellen. Aan extra activiteiten zoals een toertocht en een gezinstocht houden we ook nog eens 350.000 euro over'', becijferde Vaessen. De toertocht is volgeboekt: ,,Er hebben zich meer dan 10.000 mensen aangemeld, we hebben de inschrijving eerder moeten sluiten.''

De Vuelta begint op 29 augustus met de eerste etappe, een individuele tijdrit op het tt-circuit van Assen. In de dagen erna staan de etappes Assen - Emmen, Zutphen - Venlo en Venlo - Luik op het programma. (ANP)