Sport Bewaar

Vos Nederlands kampioene tijdrijden

Wielrenster Marianne Vos in actie tijden het NK tijdrijden op de weg. ANP
Wielrenster Marianne Vos in actie tijden het NK tijdrijden op de weg. ANP © UNKNOWN

OUDENBOSCH - Marianne Vos heeft voor het eerst in haar loopbaan de Nederlands titel op het onderdeel tijdrijden veroverd. De kopvrouw van Nederland Bloeit reed in Oudenbosch 24,7 kilometer in 33 minuten en 33 seconden. Ze bleef daarmee titelverdedigster Regina Bruins dertien seconden voor. Derde werd Kirsten Wild op vijftien seconden van Vos.

Vos stond zelf ook te kijken van haar prestatie. ''Tijdrijden is nooit echt mijn ding geweest. Ik hield geen rekening met een zege of zelfs een medaille. Ik heb natuurlijk wel alles gegeven en tot mijn verbazing was dat goed voor goud. Onderweg voelde ik wel dat ik heel goed was en op een gegeven moment liep ik wat uit op Bruins. Maar je weet dan niet hoe de anderen het hebben gedaan.''

De onttroonde kampioene Regina Bruins was minder verrast. ''Het heeft me altijd al verbaasd dat een alleskunner als Marianne Vos dit onderdeel niet beheerste, zeker als je bedenkt dat ze met haar enorme tempo collega's in haar wiel kilometers kan laten afzien tijdens een wegwedstrijd. Verder was het parcours met al die bochtjes net iets meer in haar voordeel. Deze titel heeft ze dik verdiend.'' (ANP)