Sport Bewaar

Verstappen na zestiende plek: Had niet mijn dag

Verstappen na zestiende plek: Had niet mijn dag
© GETTY

Max Verstappen eindigde zondag in de slotrace van het F1-seizoen als zestiende. Op zijn website reageert de tiener duidelijk over zijn race. ,,Ik had niet mijn dag."

,,De snelheid die we hadden was niet eens zo slecht, maar nadat ik mij verremde en de banden blokkeerde, moest ik binnen komen voor nieuwe banden", verklaart de coureur van Toro Rosso. ,,Ik had plezier tijdens mijn inhaalmanoeuvres, maar reed voor het grootste gedeelte van de race in niemandsland. Het hele seizoen was fantastisch, daar mag dan wel een slechte wedstrijd tussen zitten. Met mijn prestaties en die van het team ben ik erg tevreden. Zeker gezien het motorvermogen dat we tekort komen."

Strafpunten
Verstappen kreeg na afloop van de race nog drie strafpunten op zijn superlicentie toegekend, omdat hij buiten de baan om Jenson Button inhaalde (1 punt) en omdat hij Lewis Hamilton er niet snel genoeg langsliet toen er blauwe vlaggen werden gezwaaid (2 punten). Daarmee komt het seizoenstotaal voor de 18-jarige Limburger op acht. Eerder kreeg Verstappen strafpunten voor zijn crash met Romain Grosjean in Monaco en vanwege het te hard rijden achter een safety car in Hongarije.

Als een coureur twaalf punten binnen twaalf maanden haalt dan wordt zijn licentie voor één race ingetrokken. Punten vervallen één jaar na de overtreding.