Update

Van Oostveen opnieuw benoemd door KNVB

Bert van Oostveen is opnieuw benoemd tot voorzitter van het bestuurd betaald voetbal. Zijn nieuwe verbintenis loopt tot 2019. Naast Van Oostveen werd ook Jean-Paul Decossaux herbenoemd als lid van hetzelfde bestuur.

Beeld ANP

,,Natuurlijk hebben we elkaar diep in de ogen gekeken na de teleurstelling van Oranje en speelde dat mee bij de evaluatie van het functioneren van de directie'', zegt Johan Lokhorst, voorzitter van de raad van commissarissen (RVC). ,,Maar de conclusie van de RVC is eensgezind daarover: Als RVC maken wij een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is. Als voorzitter van het bestuur en als directeur betaald voetbal.''

,,Van Oostveen betekent veel voor de KNVB, die zich niet alleen met Oranje bezighoudt", motiveert Lokhorst. ,,Onder zijn leiding wordt bijvoorbeeld eindelijk de voetbalpiramide hersteld waardoor er van een natuurlijke doorstroming tussen amateur- en profvoetbal sprake zal zijn, komen er met het EK voor vrouwen in 2017 en het EK in 2020 twee prachtige toernooien naar Nederland en wordt er hard gewerkt aan een innovatieve voetbal campus die in 2016 de deuren moet openen en zijn de financiën van het betaald voetbal structureel positief. Bovendien zorgt hij er samen met Michael van Praag in toenemende mate voor dat de KNVB een rol van betekenis speelt in de internationale voetbalwereld."

Steun in de rug
Ook de herkozen Bert van Oostveen reageerde op de verlenging van zijn aanstelling. ,,Ik voel onze herbenoeming vooral als een steun in de rug voor ons allemaal. We hebben in sportief opzicht wind tegen en nu knokken we met zijn allen om ons voetbal terug te brengen op de plaats waar het hoort; op eindtoernooien dus. Ik ben ook blij met de telefoontjes en sms'jes die ik van bestuurders van clubs heb ontvangen. Ook daar voelde ik steun."

Van Oostveen, ook directeur betaald voetbal, kreeg veel kritiek omdat hij niet Ronald Koeman maar Guus Hiddink bondscoach van het Nederlands elftal maakte. Na een vroegtijdig afscheid van Hiddink wist Oranje zich onder Danny Blind niet voor het EK in Frankrijk te plaatsen.

Decossaux
Jean-Paul Decossaux blijft de komende drie jaar actief als lid van het bestuur betaald voetbal van de KNVB. Dat heeft de raad van commissarissen van de nationale voetbalbond dinsdag verteld tijdens de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist.

Decossaux, ook commercieel directeur van de KNVB, reageerde verheugd op zijn herbenoeming. ,,Ik ben de leden van de rvc erkentelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. We houden de mouwen opgestroopt en gaan verder."

Jean-Paul Decossaux.Beeld pro shots
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden