Sport Bewaar

Van der Garde vraagt vriendin ten huwelijk op City Racing

Giedo van der Garde.
Giedo van der Garde. © ANP

City Racing Rotterdam heeft dit jaar wat minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. Toen kwam er een half miljoen mensen op het het autosportevenement af. Grote verrassing zondag was het huwelijksaanzoek van de Nederlandse autocoureur Giedo van der Garde.

Volgens een woordvoerder heeft mogelijke de slechte weersvoorspelling een rol gespeeld, hoewel het weer volgens hem uiteindelijk goed was. Ook waren beelden op internet te zien. 'Toch is het allemaal succesvol verlopen en stonden de mensen weer rijen dik langs het parkoers'.

Een recordaantal van ongeveer 130 auto's deed mee. Op het stadscircuit waren zondag onder anderen de Formule 1-coureurs Nico Rosberg en Romain Grosjean te zien.

Huwelijksaanzoek
De Nederlandse autocoureur Giedo van der Garde verbaasde het publiek en niet in de laatste plaats zijn vriendin door haar ten huwelijk te vragen. De test- en reservecoureur van het Formule 1-team Caterham was zijn auto uitgestapt en over de boarding geklommen voor het verzoek. De vriendin zei 'ja', wat tot gejuich leidde vanuit de toeschouwers, die het romantisch tafereel live op de schermen konden volgen.

Oud-premier Jan Peter Balkenende was net als voorgaande jaren weer van de partij. Ook de ministers Jan Kees de Jager (Financiën) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam waren aanwezig, aldus de organisatie.