Update

Van den Boog wekt irritatie

ANP
Algemeen directeur van Ajax Rik van den Boog (L) en Uri Coronel. Beeld anp
Algemeen directeur van Ajax Rik van den Boog (L) en Uri Coronel.Beeld anp

Voorzitter Rob Been van de ledenraad van Ajax vindt het onverstandig dat algemeen directeur Rik van den Boog vorige week aan een aantal jeugdtrainers heeft verteld dat de de aflopende contracten van Dennis Bergkamp en Wim Jonk voorlopig niet worden verlengd. ''Dat is een beetje spijtig. Je moet nu geen spaak in de wielen steken of olie op het vuur gooien'', zegt hij.

''Natuurlijk heeft hij dat op een besloten bijeenkomst verteld. Maar in de huidige situatie blijft niet veel geheim. We hebben vorige week juist tot rust opgeroepen. Daar is de club bij gebaat. Johan Cruijff houdt zich daar keurig aan. Hij wacht heel rustig af wat er allemaal gaat gebeuren. Of ik de algemeen directeur op zijn actie heb aangesproken? Dat is niet zo belangrijk. Maar Ajax is gebaat bij rust. Het is allemaal al vervelend genoeg wat er allemaal is gebeurd.''

Been vormt samen met Cees van Oevelen (ledenraad) en de ereleden Hennie Henrichs en Arie van Os een commissie die onderzoekt of Ajax uit de gerezen impasse kan geraken nu de huidige clubleiding het technische plan van Cruijff niet volledig wil uitvoeren. Het viertal reisde vorige week samen met erevoorzitter Michael van Praag naar Barcelona voor een ontmoeting met de voormalige nummer veertien. ''Maar we zitten bijna dagelijks met allerlei betrokkenen rond de tafel'', zegt Been. ''Binnenkort praten we de ledenraad bij en die moet dan besluiten of er een benoemingscommissie komt die op zoek gaat naar geschikte kandidaten voor een nieuw bestuur en raad van commissarissen.''

Alle leden van het huidige bestuur en raad van commissarissen hebben hun vertrek aangekondigd. Zij steunen de huidige directie in de machtsstrijd met Cruijff. Het beroemdste erelid hoopt Ajax met een nieuw technisch plan te hervormen tot een succesvolle club. Hij wil dat Frank de Boer (hoofdtrainer), Bergkamp (opleiding) en Jonk (scouting) het technische hart van de vereniging gaan vormen.

Van den Boog zorgde vorige week voor commotie door te vertellen dat de aflopende contracten van Bergkamp en Jonk voorlopig niet worden verlengd. Beide oud-spelers zijn op dit moment actief in de jeugdopleiding van de nummer drie van de eredivisie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden