Toon is gezet bij start honkbalseizoen

AMSTERDAM - De honkballers van kampioen L&D Amsterdam hebben in het openingsweekeinde van de competitie meteen hun titelkandidatuur gesteld. Corendon Kinheim, vorig seizoen verliezend finalist, werd twee keer verslagen: 11-0 en 9-8.

Omgaan met de druk van het favoriet zijn. De honkballers van de Pirates zullen er dit seizoen mee te maken krijgen. De Amsterdammers verdedigen voor het eerst sinds 1990 de landstitel en dat schept verplichtingen.

Afgaande op het openingsweekeinde van de competitie moeten de Pirates in staat worden geacht opnieuw een gooi te doen naar het kampioenschap. In de dubbele confrontatie met Corendon Kinheim, vorig seizoen de verliezend finalist, lieten de Pirates zich positief gelden.

In de wedstrijd van zaterdag in Haarlem overklaste het team, waar de Australische werper Adam Blackley zijn debuut maakte, Kinheim. De thuisploeg kon de Pirates tot de derde inning van scoren afhouden, maar na een homerun van Zaïr Koeiman was de Amsterdamse aanval (achttien hits) niet te stoppen. Het werd na zeven innings 11-0.

Zondag op Sportpark Ookmeer was het veel spannender. Kinheim schoot uit de startblokken. Na drie innings stonden de Haarlemmers met 3-0 voor. De Pirates namen door vier punten in de vierde inning een voorsprong, maar door een veldfout een inning later, werd die weer weggegeven (4-5).

De Pirates kwamen in de gelijkmakende slagbeurt langszij. Kinheim liep door onder meer een homerun van Danny Rombley vervolgens weg en stond in de negende inning met 8-5 voor. Voor veel ploegen zou dat einde wedstrijd betekenen.

Zeker omdat bij de Haarlemmers Michiel van Kampen, misschien wel de beste closer in de Nederlandse competitie, op de heuvel kwam. De Amsterdamse slagploeg toonde zich echter niet onder de indruk. Zeven spelers op rij slaagden erin op de honken te komen en de stand gelijk te trekken. Met twee uit sloeg catcher Sidney de Jong daarna het winnende punt binnen (9-8).

De Jong keek na de spectaculaire ontknoping tevreden terug. "We hebben tegen een sterke tegenstander laten zien wat we kunnen. Dat we hierdoor nog meer in de favorietenrol worden geduwd, vind ik geen probleem. Als we op deze manier blijven spelen en knokken, komen de mooie resultaten vanzelf weer." (CURT SIMONS)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden