Toetje ligt AFC zwaar op de maag

AMSTERDAM - De kans dat AFC algeheel kampioen wordt van de zondagamateurs is nagenoeg verkeken. Donderdagavond verloor AFC thuis met 4-1 van De Treffers. AFC heeft in de kampioenscompetitie twee punten uit drie wedstrijden.

Alleen als zondag bij Gemert met minstens vijf doelpunten verschil wordt gewonnen én het laatste duel tussen De Treffers en Gemert gelijk eindigt, is AFC op doelsaldo kampioen. ''Het gaat nergens meer om,'' was de reactie van trainer Cor ten Bosch na de wedstrijd. Hij gelooft niet dat het geschetste droomscenario voor AFC werkelijkheid kan worden. ''Het zijn allemaal kampioenen, niet FC Bal op het dak 3.''

Dat ook De Treffers niet zomaar een ploegje is, ondervond AFC gisteravond aan den lijve. De gasten uit Groesbeek speelden slimmer en waren vooral feller. Dat een toeschouwer halverwege de eerste helft telde of De Treffers niet toevallig met een man meer op het veld stond, was tekenend voor het spelbeeld.

Toch was de eerste grote kans voor AFC. Magid Jansen kwam in de zesde minuut vrij voor het doel, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. Drie minuten later kwam De Treffers op voorsprong toen een voorzet van rechts van Robin Janssen door Tony de Groot werd binnengekopt.

Niet veel later kreeg AFC weer een enorme kans, maar Chelton Linger kopte naast. Daarna kwam AFC niet in zijn spel. Doelman Raymon van Emmerik hield AFC in de wedstrijd met een fantastische redding op een volley van dichtbij van Bas Bakker.

Vlak na rust, net toen AFC door het inbrengen van Daryl van Mieghem vol op de aanval ging spelen, verdubbelde De Treffers de score. Een hoekschop werd bij de eerste paal ingekopt door Said Echargui.

Dat doelpunt knakte AFC, helemaal toen opnieuw De Groot zeven minuten later al de 3-0 scoorde.

AFC kreeg vervolgens de tegentreffer op een presenteerblaadje toen Chelton Linger de bal voor een leeg doel in zijn voeten kreeg na goed doorjagen van Sjoerd Jens op een weifelende verdediger (1-3).

De laatste treffer, tien minuten voor het einde, van Echargui, boorde de laatste hoop van AFC de grond in. Ten Bosch was teleurgesteld dat zijn spelers gisteravond niet wisten te brengen wat zij in hun mars hebben. ''Er heerst nu een stemming alsof we gedegradeerd zijn, maar wij gaan zondag onze huid duur verkopen. We hebben een fantastisch seizoen en dat willen we ook graag zo afsluiten.''

Dat AFC zijn kansen niet meer hoog inschat is dan wel begrijpelijk, maar grote prestaties beginnen bij dromen. Als AFC in het achterhoofd houdt dat de wedstrijd thuis tegen Gemert (0-0) net zo goed in 7-2 had kunnen eindigen, zou die gedachte misschien wel eens het begin kunnen zijn van een bizar slot van de kampioenscompetitie. (WESLEY MEIJER)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden