Sport Bewaar

Teun de Nooijer trefzeker bij terugkeer in Oranje

Teun de Nooijer trefzeker bij terugkeer in Oranje
© ANP

Teun de Nooijer heeft bij zijn terugkeer in de nationale hockeyploeg twee keer gescoord. Oranje versloeg in een oefeninterland in Hoofddorp Zuid-Korea met liefst 10-1.


De Nooijer, eerder samen met Taeke Taekema door bondscoach Paul van Ass verbannen uit de nationale ploeg, verzorgde de openingstreffer en het achtste doelpunt.

Behalve De Nooijer scoorden Valentin Verga (2), Mink van der Weerden (strafcorner), Jeroen Hertzberger, Sander Baart, Billy Bakker, Bob de Voogd en Quirijn Caspers.


'We hadden het beste van het spel', sprak Van Ass met gevoel voor understatement. 'De Koreanen hebben vorige week twee keer tegen Duitsland geoefend, ze oogden wat vermoeid.'

Over zijn eigen ploeg, met het teruggekeerde tweetal, was Van Ass tevreden. 'Het team straalt veel spelplezier uit. Teun en Taeke hebben goed gespeeld.'

De hockeyers keren na een periode van centrale trainingen terug naar hun club om in juni de voorbereiding op de Spelen te vervolgen. Daar is Zuid-Korea een van de tegenstanders in de groepsfase.