Sport Bewaar

Tete en Dijks niet mee naar trainingskamp

Tete heeft nog maar één jaar een contract en over een verlenging wordt al tijden niet meer gesproken.
Tete heeft nog maar één jaar een contract en over een verlenging wordt al tijden niet meer gesproken. © ANP

Kenny Tete en Mitchell Dijks gaan niet mee naar het Oostenrijkse trainingskamp in Mayrhofen. De verwachting is dat beide vleugelverdedigers van Ajax binnen afzienbare tijd een transfer maken.

Dijks (24) werd het afgelopen halfjaar al verhuurd aan Norwich City. Vanuit Engeland is veel belangstelling voor de linksback.

Tete (21) heeft nog maar één jaar een contract bij Ajax en over een verlenging van die verbintenis wordt al tijden niet meer gesproken.

De 21-jarige rechtsback wordt begeerd door Internazionale en Olympique Lyon. Tete speelde afgelopen seizoen niet vaak, maar wel geregeld in de Europa League.

Bertrand Traoré

Twee maanden geleden leverde hij een uitstekende prestatie tegen Lyon (4-1) in de halve finale, waarin hij tegenstander Mathieu Valbuena de baas was. Bertrand Traoré blonk eveneens uit in dat duel; de aanvaller van Chelsea tekende vorige week een contract bij Olympique.

Ajax heeft het contract van Heiko Westermann (33) ontbonden. De verdediger vervolgt zijn carrière vermoedelijk bij Austria Wien. Westermann kwam afgelopen seizoen maar heel sporadisch in actie voor Ajax.

De nieuwe aanwinsten Klaas-Jan Huntelaar en Benjamin van Leer staan wel op het oefenveld

De nieuwe aanwinsten Klaas-Jan Huntelaar en tweede keeper Benjamin van Leer staan vanaf maandag wel op het oefenveld in het Oostenrijkse Zillertal.

Amin Younes, Vaclav Cerny en André Onana ontbreken; zij hebben na hun interlandverplichtingen op dit moment vakantie.

Derde voorronde
Trainer Marcel Keizer, bijgestaan door onder anderen zijn assistenten Hennie Spijkerman en Aron Winter, heeft ruim drie weken de tijd om Ajax klaar te stomen voor de derde voorronde van de Champions League: die duels staan voor 25/26 juli en 1/2 augustus op het programma. De loting voor die voorronde is op 14 juli.

Ajax speelt de komende weken drie oefenwedstrijden: zaterdag tegen Werder Bremen in het Oostenrijkse Hippach, op 11 juli tegen Rijnsburgse Boys (in Rijnsburg) en op 18 juli tegen Olympique Lyon in Frankrijk.

Keizer heeft een groep van 25 spelers samengesteld voor het trainingskamp, onder wie ook vijf voetballers uit Jong Ajax: Mauro Savestano, Damil Dankerlui, Leon Bergsma, Noussair Mazraoui en doelman Stan van Bladeren.