T-Mobile ontslaat Sinkewitz

BERLIJN - T-Mobile heeft Patrik Sinkewitz dinsdag ontslagen. De directie van de wielerformatie nam dat besluit kort nadat de renner had laten weten dat hij afzag van een contra-expertise. Sinkewitz heeft inmiddels schuld bekend.''Ik sta in voor mijn fouten'', liet de renner via zijn advocaat weten. ''Ik moet de gevolgen nu ook accepteren. Het is een grote fout geweest. Ik betreur het heel erg, ook voor mijn collega's, de ploeg, de sponsor en de gehele wielersport.'' Sinkewitz, die aanvankelijk nog het gebruik van dope ontkende, liet weten dat hij het spierversterkende hormoon testosteron met een gel op zijn lichaam aanbracht. ''Dat was instinctief. Ik heb er niet over nagedacht. Ik hoop dat mijn bekentenis een eerste stap in de goede richting is. Ik hoop dat ik na mijn schorsing kan bijdragen aan een schone wielersport.''

De Duitse wielerbond (BDR) vernam dinsdag dat Sinkewitz afzag van de contra-expertise. Bij een trainingscontrole op 8 juni werd in de urine van de prof van T-Mobile een te hoge concentratie testosteron aangetroffen. De bond van Duitse wielrenners (BDR) maakte dat 18 juli bekend tijdens de Ronde van Frankrijk. Sinkewitz had de Tour toen net verlaten na een botsing met een toeschouwer. De renner vroeg direct om de contra-expertise, maar ziet daar vanaf.

De Duitse tv-zenders ARD en ZDF namen drastische maatregelen nadat de affaire-Sinkewitz bekend werd. Beide publieke omroepen beëindigden per direct de rechtstreekse berichtgeving over de Tour. Na de onthullingen van Zabel, Riis en enkele andere coureurs Telekom, het vroegere T-Mobile, hadden de stations al aangekondigd te zullen stoppen met de live-uitzendingen indien een nieuwe dopingzaak zich zou aandienen.

Dat uitgerekend Sinkewitz betrapt werd op doping was uiterst pijnlijk voor zijn werkgever T-Mobile en het Duitse wielrennen in het algemeen. De 26-jarige coureur stond symbool voor de 'nieuwe weg' die T-Mobile was ingeslagen. Dat beleid was er vooral op gericht op een schone manier te wielrennen en zodoende definitief af te rekenen met het besmeurde verleden. (ANP)

© Het Parool, 31-07-2007

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden