Sport Bewaar

Supporters FC Twente zijn boos op Ajax

Supporters van FC Twente
Supporters van FC Twente © BSR Agency

De supporters van FC Twente zijn boos op Ajax omdat ze hun mogelijke kampioenswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie op De Toekomst moeten spelen. Supportersvereniging Vak-P roept daarom op tot een boycot van het duel Jong Ajax - FC Twente.

Aanleiding voor het protest is een snelle rekensom die de voetbalfans uit Enschede hebben gemaakt. Hun club, vorig jaar is gedegradeerd uit de Eredivisie, kan kampioen worden op Goede Vrijdag, de dag dat FC Twente op bezoek gaat bij Jong Ajax.

Voor de supporters van koploper FC Twente is dat een wedstrijd die ze niet willen missen. Op De Toekomst, waar Jong Ajax de thuiswedstrijden speelt, kunnen slechts 185 uitsupporters terecht. En dat is veel te weinig vinden ze in Twente.

'Waanzin'
'Het organiseren van zo'n wedstrijd op een 'amateurcomplex' natuurlijk totale waanzin,' schrijft Vak-P op hun facebookpagina. Om die reden wordt opgeroepen om het eventuele kampioensduel van de koploper in de Keuken Kampioen Divisie te boycotten. 

In plaats daarvan wil Vak-P een 'homeless party' in Amsterdam organiseren. Het feest moet een plek worden waar supporters samen kunnen komen om de wedstrijd te volgen en een feest te vieren. Waar en hoe laat is nog niet bekend, maar er wordt opgeroepen om met het openbaar vervoer of met een eigen auto te komen. Bussen zouden te makkelijk gestopt kunnen worden door de politie.