Stekelenburg vaak verward met Ajax-keeper

Maarten Stekelenburg (36) komt uit een sportfamilie. Zijn ouders hebben allebei de Academie voor Lichamelijke Opvoeding doorlopen. Hij heeft zelf zijn CIOS-diploma gehaald en sporteconomie gestudeerd. Als voetballer bij de amateurclubs Argon, Huizen en AFC trainde hij ook al jeugdelftalletjes.

Bij AFC was hij tevens jeugdcoördinator. Via zijn vader Jan Stekelenburg, die eindredacteur is bij NOS Studio Sport, leerde hij Jack van Gelder kennen. Van Gelder (ook AFC'er) bracht hem in contact met Hans Westerhof, destijds hoofd opleidingen bij Ajax. "De club zocht een trainer voor de D2. Ik heb een half jaar stage gelopen bij Ajax, daarna kreeg ik een contract."

Stekelenburg is tien jaar trainer geweest op De Toekomst, zowel bij de jeugd als het tweede elftal. In zijn laatste periode was hij ook coördinator van de bovenbouw. In 2005 nam hij tijdelijk de honneurs waar als hoofd opleidingen, als vervanger van Danny Blind die hoofdtrainer werd. Stekelenburg: "Ik heb onlangs een nieuw contract getekend bij Ajax voor vierenhalf jaar. Over twee jaar keer ik terug uit Kaapstad. Wat daarna gebeurt, is nog niet besproken."

Maarten Stekelenburg wordt vaak verward met zijn naamgenoot, die keeper is bij Ajax en het Nederlands elftal. "Maar we zijn geen familie. Mijn jongere broer Jeroen is in de voetsporen getreden van mijn vader. Hij is verslaggever bij NOS Studio Sport."

Stekelenburg en zijn vrouw en drie kinderen wonen in Houtbaai. Ze zijn buren van Hans Vonk, die dit seizoen zijn rentree maakt als keeper bij Cape Town en in het jaar van het WK hoopt op een uitverkiezing voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. (HET PAROOL)

Maarten Stekelenburg (rechts) met jeugdtrainer Stanton Smith. Foto Cape Town Beeld
Maarten Stekelenburg (rechts) met jeugdtrainer Stanton Smith. Foto Cape Town
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden