live

Slordig Ajax wacht te lang en blijft steken op 2-2

Ajax heeft het 500ste duel in de Amsterdam Arena niet winnend af kunnen sluiten. Tegen Celtic werd het 2-2.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 95

  Einde tweede helft!

 2. 93

  Doelpuntenmaker Bitton gaat er nog maar eens bij liggen. Alle pijntjes helpen Celtic op dit moment.

 3. 90

  Betere kansen bestaan niet: Milik kopt volledig vrijstand een voorzet van Dijks in het dak van het doel.

 4. 89

  Gele kaart Thulani Serero

 5. 89

  Ajax met man meer en nog twee officiële minuten te spelen Celtic nu volledig de baas.

 6. 84

  Lasse Schöne krult een vrije trap van de linkerzijde van het strafschopgebied op prachtige wijze binnen. Ajax heeft nu nog vijf minuten om of een gelijkspel vast te houden, óf voor de winst te gaan.

 7. 84

  Doelpunt Lasse Schöne

 8. 83

  Kris Commons wordt vervangen door Saidy Janko

 9. 80

  Giga-kans voor Ajax. Milik kopt een voorzet van El Ghazi precies goed, maar de bal stuit terug waarop Gordon kan redden.

 10. 78

  Ajax lijkt de smaak langzamerhand te pakken te krijgen. Klaassen kopt een voorzet van Dijks net naast.

 11. Aanvoerder Davy Klaassen staat zoals het er nu naar uitziet vanavond inderdaad in de spits bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Opvallende naam is verder die van Amin Younes, die zijn debuut maakt in de hoofdmacht. Verder keert Mitchell Dijks na een blessure terug als linksachter. 

  De opstelling: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Gudelj, Fischer, Sinkgraven, El Ghazi, Klaassen, Younes

 12. Ajax kan vanavond een eerste poging doen de succesvolle start in de Eredivisie Europees vervolg te geven. In wedstrijd 500 in de voetbaltempel in Zuidoost komt de Schotse kampioen Celtic op bezoek. Een ploeg die in tegenstelling tot Ajax juist matig aan het nieuwe seizoen is begonnen.

  Juiste spoor
  Na zeven wedstrijden staat Celtic weliswaar tweede in het Schotse Premiership, maar de achterstand op nummer één Aberdeen is met vijf punten al fors. Bovendien zit Heart of Midlothian de ploeg van trainer Ronny Deila met slechts één punt verschil op de hielen. Nog geen reden voor paniek in Glasgow, maar wel tijd voor een ommekeer. 'We moeten het goede spoor terugvinden', zei Deila vanmiddag in de Arena. 'Iedereen kent wat dat betreft zijn verantwoordelijkheden. Of er sprake is van crisis? Dat we het samen moeten doen is helder. We hebben de afgelopen dagen veel gepraat en hard getraind. Ik zie nog volop mogelijkheden om resultaten te halen en prijzen te winnen.' 

  Daarmee hopen de Schotten vandaag te beginnen tegen een nagenoeg fit Ajax. Alleen reservekrachten John Heitinga en Yaya Sanogo zijn wegens fysieke ongemakken niet opgenomen in de wedstrijdselectie. De overige twintig selectiespelers moeten een gooi gaan doen naar de eerste drie van de twaalf punten die trainer Frank de Boer hoopt te halen.

  Driepunter buiten Amsterdam
  'Normaal gesproken moet je in eigen huis negen punten pakken, daar moeten we vanuit gaan', aldus De Boer gisteren op de clubsite van Ajax. 'Een driepunter in een uitwedstrijd zou nog welkom zijn. Twaalf moeten genoeg zijn om een ronde verder te gaan.'

  De kans dat dat met Davy Klaassen als spits gebeurt is aannemelijk. De aanvoerder vervulde die rol in de slotfase van het duel tegen FC Twente dit weekend ook al. Yaya Sanogo is er zoals gezegd niet bij, en de Pool Arek Milik 'voldoet vooralsnog niet als nummer negen'. Clubtopscorer is tot dusver Anwar El Ghazi, maar die behoudt de boer graag voor zijn positie op de rechterflank. 

 13. Ajax is de groepsfase van het toernooi om de Europa League met puntverlies begonnen. Thuis werd het tegen Celtic 2-2. Op het nippertje.

  De Amsterdammers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, waarbij de 1-0 al na acht minuten viel. Nir Bitton rondde een aanval af die begon met balverlies voor Daley Sinkgraven. Viktor Fischer trok de stand na 25 minuten gelijk, maar vlak voor rust kopte de Zweed Mikael Lustig Celtic alweer op 1-2.

  Een paar kansjes en een hoop slordigheden aan Ajax-zijde, en een rode kaart voor Celtic-speler Emilio Izaguirre later kwam de thuisploeg pas in de 84ste minuut op gelijke hoogte. De treffer mocht er overigens wezen: Lasse Schöne krulde zijn vrije trap prachtig binnen.

  In het andere duel in de groep van Ajax kreeg Robin van Persie er met Fenerbahçe thuis aardig van langs van Molde FK. De Noorse kampioen won in Istanbul met 1-3. Van Persie werd na 70 minuten gewisseld. Ajax gaat op 1 oktober op bezoek in Molde.

Voorbeschouwing

Aan de start van duel 500 in de Amsterdam Arena is Ricardo van Rhijn de meest ervaren man in de selectie van Ajax. De verdediger speelde onder Frank de Boer 29 Europese wedstrijden.