Sport Bewaar

Simpele zege Jong Oranje tegen Albanië

Simpele zege Jong Oranje tegen Albanië
© UNKNOWN

Jong Oranje heeft vanavond een gemakkelijke zege geboekt in de oefenwedstrijd tegen Albanië. De ploeg van bondscoach Cor Pot won in de Oostenrijkse plaats Schwaz met 5-0.

Steven Berghuis opende de score na een kwartier uit een vrije trap. Davy Pröpper bepaalde de ruststand op 2-0. Pas in de slotfase voerde de Nederlandse ploeg, ondanks de legio kansen, de productie verder op. Género Zeefuik en de invallers Leroy Fer en Luciano Narsingh troffen doel.

Spartaan Anthony Bentem maakte zijn debuut in Jong Oranje als centrale verdediger. Onder anderen Sergio Padt, Marko Vejinovic en Rick ten Voorde hadden ook een basisplaats. De Nederlandse talenten versloegen Israël vrijdag in Oostenrijk al met 2-0. De duels waren ter voorbereiding op de kwalificatie voor het EK van 2013.

'Een eclatante overwinning', reageerde Pot na afloop tevreden. 'In het begin hadden we het een beetje lastig, omdat we zelf niet top speelden. Desondanks waren we beduidend beter dan de Albanezen. Na rust speelden we ze helemaal kapot. Dat resulteerde in groot aantal kansen. Het had wel 12-0 kunnen zijn.'