Sport Bewaar

Sijsling uitgeschakeld in kwartfinale

Sijsling uitgeschakeld in kwartfinale
© EPA

Igor Sijsling is in de kwartfinale van de challenger in Brest uitgeschakeld. De Amsterdamse tennisser moest vrijdag na bijna twee uur en een kwartier zijn meerdere erkennen in Luca Vanni. De als achtste geplaatste Italiaan besliste de partij in de tiebreak van de derde set met 7-4 in zijn voordeel: 7-5 4-6 7-6. Sijsling serveerde tot twee keer toe voor de overwinning, maar desondanks liep het mis voor de Nederlander.

Vrijdagavond leed hij opnieuw een hele nipte nederlaag in de halve finale van het mannendubbelspel. Tegen de als eerste geplaatste Nederlanders Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop won Sijsling met zijn Zweedse maatje Andreas Siljestrom nog de eerste set in de tiebreak. De tweede set viel echter de andere kant op, waarna een supertiebreak de beslissing moest brengen.

De duo's wisten echter lange tijd geen verschil te maken van twee punten, waardoor die uiteindelijk eindigde in 18-16 voor Koolhof en Middelkoop. Sijsling en Siljestrom hadden meerdere wedstrijdpunten, maar opnieuw wist Sijsling niet toe te slaan op het beslissende moment: 7-6 2-6 16-18.