Sport Bewaar

Scolari krijgt 8,5 miljoen mee van Chelsea

Scolari was maar zeven maanden actief bij Chelsea. De club zakte de afgelopen weken naar de vierde plaats in de Premier League. Foto EPA/Gerry Penny
Scolari was maar zeven maanden actief bij Chelsea. De club zakte de afgelopen weken naar de vierde plaats in de Premier League. Foto EPA/Gerry Penny © UNKNOWN

LONDEN - Chelsea en de maandag ontslagen trainer Luiz Felipe Scolari hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom. Details wilde de Londense voetbalclub dinsdagavond niet naar buiten brengen, maar volgens diverse Engelse media krijgt Scolari 7,5 miljoen pond (ongeveer 8,5 miljoen euro) mee.

Scolari was maar zeven maanden actief bij Chelsea. De club zakte de afgelopen weken naar de vierde plaats in de Premier League, op grote achterstand van koploper Manchester United. Ook Scolari's hulpjes Flavio Teixeira, Darlan Schneider en Carlos Pracidelli konden hun spullen pakken. Ook zij kregen een bedrag mee.

De kans is groot dat Guus Hiddink de plaats van Scolari tot het einde van het seizoen overneemt. Chelsea is met de Nederlandse bondscoach van Rusland in gesprek. (ANP)