Sport Bewaar

Schippers wil Nederland als echt sportland

Minister Schippers.
Minister Schippers. © ANP

Als het aan minister Edith Schippers (Sport) ligt, worden er de komende jaren meer toonaangevende grote sportevenementen naar Nederland gehaald.

Na het WK Turnen (2010), WK Tafeltennis (2011), WK Wielrennen op de weg (2012) en het European Youth Olympic Festival in 2013 wil Schippers nog meer, zo geeft ze aan in het dinsdag verschenen beleidsprogramma voor sportevenementen. De start van de Tour de France in Utrecht en het WK Beachvolleybal (beide in 2015) en het WK Hockey volgend jaar stemmen haar dan ook zeer tevreden en helpen Nederland neer te zetten als echt sportland.

Volgens Schippers zorgt sporten voor plezier, komen mensen erdoor met elkaar in contact en is het goed voor de gezondheid. Om in aanmerking te komen voor financiële steun van VWS, moet de organisator wel inzetten op maatschappelijke en economische effecten van het evenement voor een stad of heel Nederland. Daarom wil zij dat rond de sportevenementen ook andere activiteiten worden georganiseerd. De bewindsvrouw reserveert daar geld voor op het ministerie van VWS.