Scheidsrechter Vink 'bestraft' voor blunder

ZEIST - Scheidsrechter Pieter Vink komt dit seizoen niet meer in actie. De leidsman uit Noordwijkerhout krijgt geen wedstrijden meer toegewezen na zijn blunder in de competitiewedstrijd van 13 april tussen AZ en FC Twente. Hij zag een duidelijke handsbal van AZ-verdediger Simon Poulsen over het hoofd en onthield Twente, de koploper van de eredivisie, daarmee een strafschop.

Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB, liet in het tv-programma Voetbal International weten dat Vink daarvoor bestraft is. ''Die handsbal die Vink miste, kon je op de Afsluitdijk nog zien. Als scheidsrechters hele essentiële fouten maken die wij kwalificeren als blunders, volgen maatregelen.'' Voor Vink betekent dit dat hij bij twee speelronden niet in actie komt.

Vink stond op de nominatie om de wedstrijd tussen Hamburger SV en Fulham in de halve finale van de Europa League te fluiten. Op aandringen van de scheidsrechterscommissie heeft de Europese voetbalbond UEFA hem van deze wedstrijd afgehaald. ''Iemand die in de Nederlandse competitie niet fluit, gaan we ook niet aanwijzen voor Europa'', aldus Kesler.

De KNVB geeft ook Jan Wegereef dit seizoen geen wedstrijden meer. De leidsman vergat na de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax een gele kaart voor Ajacied Demy de Zeeuw op het wedstrijdformulier te zetten. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden