HAMBURG - Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond een rugblessure opgelopen.De aanvallende middenvelder van Hamburger SV tilde zijn zoontje op, waarna het in zijn rug schoot.

De kwetsuur komt HSV slecht uit, omdat het donderdagavond in de voorronde van de UEFA Cup speelt tegen Honved Boedapest. Voor Van der Vaart zou de blessure wel gunstig kunnen uitpakken. De aanvoerder wil dolgraag naar de Spaanse club Valencia, maar kan voor die club niet meer in Europees verband uitkomen, als hij donderdagavond speelt.

''Het is toevallig'', zegt zijn zaakwaarnemer, ''Maar toch is het een echte blessure. De doktoren hebben hem onderzocht en zij zeggen dat er iets aan de hand is. Als hij niet geblesseerd zou zijn geweest, had hij overigens gewoon gespeeld.''

Het merendeel van de lezers van Bild vindt dat HSV Van der Vaart moet laten gaan. Dat bleek uit een poll van de krant. 'Wie op deze manier met HSV omgaat, moet weg', zo oordeelde Bild. 63 procent van de stemmers is het daar mee eens.

HSV moet het donderdag ook stellen zonder Joris Mathijsen. De verdediger blijft achter in Duitsland omdat zijn vrouw hoogzwanger in het ziekenhuis ligt. (ANP)

© Het Parool, 15-08-2007