PSV te licht voor het grote werk

EINDHOVEN - PSV heeft gisteravond de bevestiging gekregen van wat het eigenlijk al vier maanden weet. De Eindhovense ploeg heeft dit seizoen een flinke jas uitgedaan en is niet meer opgewassen tegen de Europese top.Na de roemloze 0-1 tegen Internazionale mag de kampioen van Nederland zich troosten met overwintering in het Uefa-cuptoernooi.

Het duel leverde geen enkel moment op waaraan PSV zelfs maar een sprankje hoop op een overwinning kon ontlenen. Inter toonde, net als eerder Fenerbahçe deed, ondubbelzinnig aan dat het gat met de internationale elite dit seizoen voor PSV erg groot is geworden. Met drie gemaakte doelpunten in zes duels heeft PSV op het hoogste podium ook niks te zoeken.

Over een langere periode bezien, kan de club nog altijd een mooi rapport overleggen. Sinds de eeuwwisseling slaagde PSV er zeven van de acht keer in 'Europees te overwinteren'. Na drie opeenvolgende succesjaren in de Champions League is de Uefa Cup weer het podium, waarop PSV punten voor Nederland moet verzamelen.

Als PSV gisteren nog illusies had, verdwenen die na een klein half uur. Op een ongelofelijke kinderlijke manier werkte de ploeg zich in de nesten. Na een afgeslagen aanval knalde verdediger Marco Materazzi de bal op goed geluk een eind naar voren. Daar trof hij twee ploeggenoten (David Suazo en Hernán Crespo) die in hun draf naar het doel nog één PSV'er troffen. Dat was Edison Méndez die ten koste van een rode kaart de dribbel van Suazo stuitte.

Tegenover tien man schroefde Inter het tempo nog wat verder terug, al kreeg het wel de beste kans van de eerste helft. Suazo dribbelde weer gemakkelijk voorbij Carlos Salcido en zag hoe Julio Ricardo Cruz niet zuiver genoeg mikte.

PSV stelde daar enkele afstandsschoten tegenover, van Jason Culina, Mike Zonneveld en Danko Lazovic en toonde in alle linies mankementen. Zelfs doelman Gomes oogde weinig overtuigend. Achterin kregen Zonneveld en Dirk Marcellis opnieuw uitgelegd dat slap dekken een heel team in de problemen kan brengen. Salcido permitteerde zich na rust een stiftbal, die verkeerd uitviel en tot een aanval leidde waaruit Cruz bijna de eerste goal binnenknalde.

Zwak was ook Timmy Simons, die niet alleen moeite had met Santiago Solari, maar het elftal op organisatorisch gebied weinig bijbracht, zoals voorafgaand aan de rode kaart van Méndez bleek.

Voorin had PSV zonder Danny Koevermans weinig fysieke kracht in te brengen en op de bank zaten vijf spelers (Slobodan Rajkovic, Ismail Aissati, Otman Bakkal, Jonathan Reis en Fagner) die gemiddeld nog geen twintig jaar zijn. De andere reserve, Kenneth Perez, mocht na een uur opdraven. Hij verving Jefferson Farfán, die ook al ondermaats was. Inter vond het allemaal prima, maakte zich geen moment druk om de afloop van het duel. Alleen Suazo kreeg het een keer geweldig op zijn heupen. Hij slalomde voorbij Simons en Salcido en bood Cruz een open kans: 0-1. Dat de meest ervaren krachten van PSV zo te kijk werden gezet, onderstreepte nog eens dat de ploeg een kwaliteitsinjectie kan gebruiken.

© Het Parool, 13-12-2007

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden