Sport Bewaar

PSV blijft vierde ondanks gelijkspel

PSV-speler Danko Lazovic (L) in duel met NEC-speler Tim janssen (R) zondag tijdens de eredivisie wedstrijd PSV-NEC in Eindhoven. Foto ANP
PSV-speler Danko Lazovic (L) in duel met NEC-speler Tim janssen (R) zondag tijdens de eredivisie wedstrijd PSV-NEC in Eindhoven. Foto ANP © UNKNOWN

RIJSWIJK - PSV blijft ondanks een gelijkspel tegen NEC (1-1) vierde in de eredivisie. FC Utrecht en Feyenoord speelden in de Galgenwaard met 2-2 gelijk. Vitesse, dat Heracles versloeg met 1-0, staat in punten gelijk met Utrecht. De Utrechters hebben een beter doelsaldo en staan negende.

Alleen de eerste vier ploegen in de eindstand zijn bij voorbaat zeker van deelname aan (kwicatie voor) Europees voetbal (Champions League of Euroleague). De nummers vijf tot en met acht spelen play-offs om een plaats in de kwalificaties voor de Euroleague. De nummer negen komt mogelijk ook nog in aanmerking voor de play-offs.

SC Heerenveen (vijfde) houdt nog kans op een plek in de top vier, ondanks een remise in eigen huis tegen ADO Den Haag (2-2). Het verschil met PSV is 2 punten. Nummer zes FC Groningen (0-1 bij FC Volendam) was al zeker van de play-offs. NAC Breda verloor thuis met 0-1 van De Graafschap en zag Feyenoord (zevende) op doelsaldo passeren. (ANP)