Sport Bewaar

Politie: stuur beelden van rellen Rome op

De Italiaanse politie staat tegenover Feyenoord-fans, op 19 februari voor aanvang van AS Roma - Feyenoord.
De Italiaanse politie staat tegenover Feyenoord-fans, op 19 februari voor aanvang van AS Roma - Feyenoord. © REUTERS

De Rotterdamse politie vraagt mensen opnames die ze maakten tijdens de rellen van Feyenoordsupporters in Rome, op te sturen. Die oproep deed een politiewoordvoerder vanavond in het programma Opsporing Verzocht.

De politie in Rotterdam is volop bezig met het bekijken van beelden uit Rome die ze al heeft. Aan de hand van die beelden wil de politie verdachten aanhouden. Vorige week reisde een team van rechercheurs en vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie (OM) naar Rome om het beeldmateriaal op te halen.

'We doen een oproep aan niet alleen inwoners van Rome, maar ook aan Nederlanders die toevallig opnames hebben gemaakt van mensen die zich hebben misdragen', aldus de politiewoordvoerder.

Feyenoordfans raakten bijna twee weken gelden slaags met de Italiaanse politie rond de wedstrijd van de Rotterdamse club tegen AS Roma. Bij de Spaanse Trappen werd een fontein zwaar beschadigd.

De Rotterdamse persofficier Ernst Pols twitterde: 'Duidelijke oproepen in Opsporing Verzocht. Beelden rellen welkom. Betrokken bij de rellen? Jas aan en naar het bureau.'