Update

Plannen voor nieuw Thialf in Almere en Zoetermeer

Almere heeft plannen om voor 60 miljoen euro een nieuw ijsstadion te bouwen. Nu de schaatsbaan in Heerenveen alleen maar wordt gerenoveerd, hoopt Almere het nieuwe schaatsmekka te worden van Nederland, meldt het AD.

Redactie/ANP
© ANP Beeld
© ANP

Er ligt al een vergevorderd plan klaar voor een ultramoderne ijsbaan in Almere-Poort. Daarbij wordt uitgegaan van liefst twee banen van 400 meter lengte, waarvan één is bedoeld voor de topsport.

De schaatstempel zou plaats moeten bieden aan 20.000 toeschouwers en zou in het najaar van 2015 al open moeten kunnen.

Ook Zoetermeer heeft ambitieuze plannen om een nieuw ijsstadion te bouwen. De twee plaatsen lijken in het 'gat' te willen duiken, nu de nieuwbouwplannen van het Thialf in Heerenveen van de baan zijn.

'De plannen in Almere en Zoetermeer zijn hele serieuze initiatieven', bevestigde Arie Koops, directeur van de schaatsbond KNSB, na berichtgeving in het AD van vandaag. 'Het is heel mooi. Al wil ik er wel bij zeggen dat Heerenveen ook nog steeds in de race is met de verbouwingsplannen.'

De KNSB wil een nieuwe duurzame hal die 300 dagen per jaar beschikbaar is voor topsport. Er moeten grote schaatsevenementen kunnen worden gehouden maar ook de recreant is welkom.

In Almere ligt een plan klaar om voor 60 miljoen euro een complex met twee 400 meterbanen te bouwen. De schaatstempel zal plaats moeten bieden aan 20.000 toeschouwers. De baan zou in het najaar van 2015 al open moeten kunnen. In Zoetermeer gaat het om een baan 400 meterbaan voor 25 miljoen euro. 'Zeker als het om particuliere initiatieven gaat, zou het allemaal heel snel kunnen gaan', aldus Koops. 'We wachten met veel belangstelling de ontwikkelingen af.'

Deze week besloot de Provinciale Staten van Friesland af te zien van een geheel nieuw ijsstadion Thialf bij het Abe Lenstrastadion in Heerenveen en koos voor een vernieuwde schaatstempel op de huidige locatie.

undefined

Arie Koops. © ANP Beeld
Arie Koops. © ANP
Het Thialf. Beeld
Het Thialf.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden