Peiling: Meerderheid steunt ontslag Rasmussen

AMSTERDAM - Iets meer dan de helft van Nederland vindt dat wielrenner Michael Rasmussen terecht uit de Ronde van Frankrijk is gehaald en ontslagen. Bijna een kwart is het niet eens met deze maatregel.Dat blijkt uit een peiling die Wegener Dagbladen heeft laten uitvoeren onder ruim 700 Nederlanders.

De ploegleiding van Rasmussens wielerploeg Rabobank nam het rigoreuze besluit nadat uitkwam dat de Deen, tot woensdagavond geletruidrager, had gelogen over zijn verblijfplaats in de voorbereiding op de Tour.

Onderzoeksbureau Newcom stelde ook meteen doping, waarop Rasmussen tot nu toe niet is betrapt, ter discussie in de peiling. De helft van de ondervraagden denkt dat zeker 50 procent van het Tour-peloton verboden middelen gebruikt. Slechts 10 procent gelooft dat maar een enkeling slikt.

Ruim een vijfde van de geënquêteerden is er van overtuigd dat doping onvermijdelijk is voor succes in de drieweekse Ronde van Frankrijk. 11 Procent vindt het beperkt toestaan van stimulerende middelen een goed idee. De meeste Nederlanders (80 procent) zijn echter tegen doping in de Tour en 54 procent is van mening dat een levenslange uitsluiting de juiste straf is voor het gebruik van dope. Ook geldstraffen zijn populair: 63 procent is het eens met de boete, een jaarsalaris, die de internationale wielerunie UCI wil opleggen aan betrapte renners. (ANP)

© Het Parool, 27-07-2007

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden