Sport Bewaar

Oranje traint zonder Blind en Vlaar, maar duo kan spelen

Oranje traint zonder Blind en Vlaar, maar duo kan spelen
© ANP

Daley Blind en Ron Vlaar hebben vandaag de groepstraining van het Nederlands elftal in Rio de Janeiro overgeslagen. Beide spelers volgden een individueel programma maar zijn woensdag normaal gesproken wel inzetbaar tegen Australië.

Blind had wat lichte knieklachten. 'Maar ik voorzie geen problemen. Ik kan spelen', zei de Amsterdammer. Vlaar voelde een beetje spanning op een hamstring tijdens de warming-up.

Louis van Gaal gunde zijn wisselspelers van de ontmoeting met Spanje rust na de warming up. Zij volgden zaterdag al een zware training, in tegenstelling tot de basisformatie van het duel met de regerend wereldkampioen.

Het Nederlands elftal vertrekt morgen naar Porto Alegre, de speelstad van de krachtmeting van woensdag met Australië. Grote vraag is of de bondscoach zijn succesvolle speelwijze van de kraker tegen Spanje gaat aanpassen. Van Gaal liet al doorschemeren dat Australië een andere aanpak dan Spanje vereist. 'Nu moeten we aanvallen en zullen zij verdedigen', zei hij.

De bondscoach kan overschakelen naar een speelwijze met vier verdedigers, vier middenvelders en twee spitsen. Een mogelijkheid is ook dat hij het oude systeem met vier verdedigers, drie middenvelders en drie spitsen herstelt.