Sport Bewaar

Opnieuw confrontatie tussen supporters Ajax en Legia Warschau

In dit café net buiten het centrum van Warschau kwam het woensdagavond ook al tot een confrontatie.
In dit café net buiten het centrum van Warschau kwam het woensdagavond ook al tot een confrontatie. © EPA

Nadat woensdagavond Ajaxsupporters in Warschau werden aangevallen door hooligans van Legia Warschau, is het donderdag opnieuw onrustig tussen de fans.

De Poolse politie zegt 80 supporters te hebben beboet voor verstoring van de openbare orde. Het dreigde donderdagmiddag vlakbij het stadion waar later het Europa League-duel gespeeld wordt tot een confrontatie tussen fans van beiden ploegen te komen, maar de politie zegt dit hebben kunnen voorkomen.

Agenten dreven de supportersgroepen uiteen en namen 80 mensen mee naar het bureau. Daar hebben ze na controle van onder meer paspoorten een boete gekregen van omgerekend 115 euro. De supporters zijn daarna weer op vrije voeten gesteld. Eén van de fans staat mogelijk wel nog een straf te wachten, omdat hij een agent heeft aangevallen. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt contact hebben met de supporters en de Poolse politie en dat dit ook bij eventuele nieuwe ongeregeldheden het geval is.

Woensdagavond vielen 50 Poolse hooligans zo'n 30 Ajaxsupporters aan die feest vierden in een café net buiten het centrum van Warschau. Volgens een woordvoerder van Ajax vielen er geen gewonde. Wel liep het café de nodige schade op en is het inmiddels gesloten.