Onderzoek naar financiën Supportersclub Oranje

De Supportersclub Oranje laat een onafhankelijk onderzoek verrichten naar de financiële gang van zaken binnen de eigen organisatie.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

De KNVB bevestigt berichtgeving hierover van Follow the Money (FTM). Dit platform onthulde twee weken geleden dat het driekoppige bestuur van de Supportersclub Oranje zichzelf jarenlang verrijkte met geld uit de clubkas.

Onder meer concerttickets, privé-reisjes, evenementen voor zakenrelaties en luxe etentjes kwamen voor rekening van de Supportersclub. De KNVB sprak direct na deze onthulling zorgen uit over de ernst van de geschetste feiten. De Supportersclub ontkende zelf stellig dat bestuurders van die organisatie zich zouden hebben verrijkt.

De KNVB laat wel weten dat de bond niet degene is die het onderzoek laat verrichten. "Dit onderzoek is een keuze en daarmee verantwoordelijkheid van de SCO. Het is namelijk niet aan ons om de bedrijfsvoering van een zelfstandige partner zoals de SCO te beoordelen en te verantwoorden richting hun achterban.''

De bond benadrukt een puur zakelijk relatie met de Supportersclub Oranje te hebben. "Die beperkt zich tot de uitgifte van KNVB's eigen Oranje ClubCard aan de SCO-leden. We houden geen toezicht, maar bewaken onze samenwerkingsafspraken op dit gebied.''

Lees ook: Hoe bestuur Supportersclub Oranje zich verrijkte

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden