Sport Bewaar

Olympiakos verrast machteloos ManUnited

Olympiakos verrast machteloos ManUnited
© AFP

Met Manchester United lijkt het dit seizoen niet meer goed te komen. De ploeg van de bekritiseerde coach David Moyes stelde ook vanavond in achtste finales van de Champions League teleur. De Engelse kampioen verloor in Griekenland in de eerste wedstrijd hopeloos met 2-0 van Olympiakos Piraeus. Op 19 maart is de return op Old Trafford

Manchester United, zonder de geblesseerde verdedigers Phil Jones en Jonny Evans, was gewaarschuwd voor Olympiakos. De Griekse ploeg is al 26 wedstrijden in de vaderlandse competitie ongeslagen. Met een voorsprong van 20 punten op PAOK Saloniki, de club van trainer Huub Stevens, is titelprolongatie slechts een kwestie van tijd.

De positie van ManUnited ziet er in eigen land aanmerkelijk slechter uit. De ploeg van Moyes staat zesde op de ranglijst en kan directe kwalificatie voor de Champions League via de Premier League wel vergeten. De aftredende kampioen is in de FA Cup en League Cup ook al lang en breed uitgeschakeld. Via de Champions League hoopt Moyes het seizoen en zijn eigen baan nog te redden.

In de eerste helft maakte ManUnited meteen al een povere indruk. Ondanks het koningskoppel Van Persie/Rooney in de voorhoede slaagde de Engelse ploeg er niet in om een fatsoenlijke aanval op te bouwen. In de 41e minuut leek voor de Nederlandse spits het duel voorbij toen hij hard met zijn hoofd in aanraking kwam met de schouder van de woeste doelman Roberto. Na wat medische hulp kon de zichtbaar aangeslagen Van Persie de wedstrijd echter hervatten.

Olympiakos, zonder de geblesseerde spits Javier Saviola, was al voor de rust de betere ploeg en kon het overwicht in de 38e minuut tot uitdrukking brengen in de stand. Alejandro Dominguez tikte een matig afstandsschot van Giannis Maniatis subtiel naar de andere hoek. Doelman David de Gea stond op het verkeerde been en kon daardoor niet meer bij de bal, 1-0.

Na de rust bleef ManUnited tobben. Met een bekeken afstandsschot tilde Joel Campbell de stand in de 55e minuut naar 2-0. De bezoekers straalden ook nadien voornamelijk onmacht uit, al miste Van Persie in de 82e minuut nog een dijk van een kans (over).