Merknaam Epke Zonderland gekaapt

De naam Epke Zonderland is zonder toestemming van de olympische turner als merk in de Benelux gedeponeerd door het bedrijf MaatWerk uit Den Haag. MaatWerk diende de aanvraag in op 10 augustus, 3 dagen na de olympische winst van Zonderland. Dat blijkt uit onderzoek van merkenbureau Chiever.

Epke Zonderland. Beeld anp
Epke Zonderland.Beeld anp

Het management van Zonderland heeft inmiddels een juridisch adviesbureau in de arm genomen om de merkregistratie op te eisen. Hoewel Maatwerk via Twitter had laten weten het gedeponeerde merk aan Zonderland cadeau te doen, lijkt het bureau zijn plannen nu gewijzigd te hebben, aldus Chiever. Vooralsnog heeft MaatWerk geen gevolg gegeven aan het verzoek van Zonderland om het merk over te dragen.

Uit het onderzoek van Chiever blijkt dat de turnkampioen zelf de merknaam Epke heeft gedeponeerd, ook op 10 augustus, een paar uur na de aanvraag van MaatWerk.

Mocht Zonderland het op een juridische procedure laten aankomen, dan maakt MaatWerk volgens Bas Kist van Chiever geen schijn van kans. 'Wie de naam van zo'n kersverse beroemdheid zonder toestemming als merk registreert, zit zonder meer fout. Dat is een 'depot te kwader trouw' en dat zal de rechter ongeldig verklaren.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden