Update

'Meer spelers betrokken bij mishandeling grensrechter'

Er waren zondag vier of vijf voetballers van Nieuw Sloten betrokken bij de mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen die vanmiddag overleed. Dat zei voorzitter Marcel Oost van de Almeerse amateurvoetbalclub SC Buitenboys maandagavond. Op dit moment zitten drie spelers van de Amsterdamse club vast.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen . Beeld Foto Hyves
Grensrechter Richard Nieuwenhuizen .Beeld Foto Hyves

Volgens Oost is het slachtoffer na afloop van de zeer grimmig verlopen wedstrijd door vier of vijf spelers van het bezoekende team naar de grond getrokken en daarna herhaaldelijk geschopt en geslagen. Het slachtoffer is naar huis gegaan, heeft daar even op bed gelegen en is daarna teruggekeerd naar het voetbalveld om een andere wedstrijd te bekijken. Daar werd hij onwel.

Maandagavond kwamen de spelers van de B-elftallen van de Buitenboys en enkele ouders bijeen in het clubhuis. Oost noemde de bijeenkomst prettig. 'Iedereen is bij elkaar geweest en heeft elkaar kunnen steunen.' Een rechercheur van het politiekorps dat de zaak in onderzoek heeft, deed de aanwezigen de aanpak en vorderingen van het onderzoek uit de doeken en drukte iedereen die ook maar iets denkt te hebben gezien dat van belang zou kunnen zijn, op het hart dat te delen met de politie.

Het bestuur van de amateurclub in Almere besluit de komende dagen in overleg met de nabestaanden wanneer de trainingen worden hervat.

KNVB
Een delegatie van de KNVB heeft maandagavond een gesprek gehad met het bestuur van SC Buitenboys. 'We proberen Buitenboys waar mogelijk te helpen. Daarbij spelen we vooral in op de behoefte van de club', zei een woordvoerder van de KNVB.

Voorzitter Marcel Oost van Buitenboys had eerder vandaag geklaagd over het gebrek aan ondersteuning van de KNVB. Volgens de bond was echter de afspraak gemaakt om maandagavond met elkaar om de tafel te gaan zitten. 'Het gaat hier om menselijk leed. We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de situatie en de club te helpen. Hoe, dat is afhankelijk van wat de club wil', aldus de KNVB-zegsman.

Voetbalclub Nieuw-Sloten in Amsterdam-West. Beeld
Voetbalclub Nieuw-Sloten in Amsterdam-West.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden