Martinus wordt Engels

AMSTELVEEN - De nationale vrouwenploeg van Nederland is al onderdak bij Martinus. Binnenkort huisvest wellicht ook de mannentak van de volleybalclub in Amstelveen een nationale selectie: die van Groot-Brittannië.Harry Brokking, oud-speler en ex-coach van de club, is sinds kort bondscoach van Groot-Brittannië. Zijn belangrijkste opdracht: de mannenploeg klaarstomen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Dat is een hele uitdaging, want hoe zeer de Britten topsport hoog in hun vaandel hebben, volleybal stelt er weinig voor.

Het niveau van de nationale selectie komt er sinds mensenheugenis niet uit boven dat van een goede campingkampioen in Italië. Brokking kwam achter nog een groot probleem: Groot-Brittannië kent afzonderlijke nationale teams onder de vlag van Engeland, van Schotland, van Wales, van Noord-Ierland, die ook alle een eigen 'nationale' competitie kennen.

Om jonge spelers uit zijn enorme selectie in snel tempo hogerop te krijgen, wil Brokking gebruik maken van de noodsituatie die heerst bij zijn oude club Martinus.

De ambitieuze Amstelveense vereniging heeft met bondssponsor DELA voor elkaar gekregen dat de complete nationale vrouwenselectie, onder hoede van Avital Selinger, zich als Martinusteam kan manifesteren in de nationale competitie en in de Champions League. Selinger kan op die manier dagelijks met de verzamelde internationals trainen voor de Olympische Spelen van Peking in 2008.

Het zware accent op de vrouwentak plus het afhaken van mannensponsor Brother heeft er echter toe geleid dat het eerste mannenteam van de club in het slop is geraakt. De selectie is leeggeplukt, de technische staf is opgestapt en de het tweede team dat uitkomt in de eerste divisie, is niet sterk genoeg om zich in de eredivisie te kunnen handhaven.

De topsportstichting van Martinus stond op punt de licentie van het team aan de Nederlandse vol-leybalbond terug te geven, toen Brokking zich meldde met zijn plan een keur van Engelse talenten op kosten van het Brits olympisch comité onder de vlag van Martinus te laten rijpen in de Nederlandse eredivisie. Martinus is hierover nu in onderhandeling met de Nederlandse volleybalbond.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden