Update

'Mart Smeets wil eigen sportzender beginnen'

Mart Smeets heeft plannen om een eigen sportzender te beginnen. Tenminste, dat zegt de 64-jarige anchorman van de NOS Studio Sport deze week in de nieuwe VARAgids. Volgens Smeets is Nederland klaar voor een themazender over sport.

Bert van der Linden
Mart Smeets. © ANP/KIPPA Beeld
Mart Smeets. © ANP/KIPPA

'Een goed sportnet, daar zou ik zo mijn handtekening onder zetten', zegt de sportjournalist en voormalig basketballer in de VARAgids.

Sport7
Smeets wil de zender graag opstarten met John de Mol. Maar of dat reëel is, is de vraag. De Mol deed al eerder pogingen een sportzenden op te richten. In 1996 begon Sport7 met uitzenden, maar nog datzelfde jaar ging het net alweer uit de lucht wegens een gebrede Mol heeft. Bovendien heeft De Mol onlangs samen met Sanoma ingekocht bij de televisiezenders SBS6, Net5 en Veronica
.
Controversieel
Smeets zit niet om een eigen, controversiële, mening verlegen. Een eigen zender zou hem de mogelijkheid geven om ongestoord zijn mening te ventileren. Die vrijheid mist Smeets nu. 'Moet ik vertellen hoeveel programma's mij gebeld hebben om uit te leggen hoe het zit met Lance Armstrong? Heel veel. Bij de NOS vroeg alleen de weekchef erom. Men zou mij gewoon moeten bellen en vragen: hoe zit dat en dat? Dat lijkt me zeer logisch. Ik zit niet voor niets al zo lang in de sportjournalistiek.'

Kees Jansma
Voor de sportzender heeft Smeets, behalve De Mol nog een aantal andere namen op zijn verlanglijstje staan. 'Met John de Mol, Kees Jansma, Bert Spaak, Maarten Nooter en Martijn Lindenberg om de tafel zitten en wat bedenken. Daar wil ik graag aan meedoen. Wordt een succes', aldus Mart Smeets, die benadrukt dat er voor dit sportkanaal nog geen concrete plannen zijn.

Kees Jansma. © ANP/KIPPA Beeld
Kees Jansma. © ANP/KIPPA
John de Mol. © ANP/KIPPA Beeld
John de Mol. © ANP/KIPPA
null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden