Sport Bewaar

Man met mes bedreigt voetballers Sloterdijk

De ingang van de voetbalclub aan de Roos van Dekemaweg in Amsterdam Nieuw-West
De ingang van de voetbalclub aan de Roos van Dekemaweg in Amsterdam Nieuw-West © Google Street View

Tijdens een duel tussen de voetbalclubs AVV Sloterdijk en het Haarlemse HYS is zondagmiddag een dreigende man met een mes het veld opgelopen.

Terwijl de wedstrijd bezig was, ontstond er een situatie tussen de spelers nadat er een rode kaart werd getrokken. Voetballers begonnen te duwen en te trekken. Een woordvoerder van de politie bevestigt berichtgeving van AT5 hierover.

Vervolgens stormde een twintigjarige-man uit het publiek het veld op. Volgens omstanders trok hij een mes en bedreigde hij verschillende spelers.

Speurhond
Nadat de man weer van het speelveld vertrok kon hij snel worden aangehouden door de politie. Ondanks de inzet van een speurhond is het mes waarmee de man dreigde spoorloos. Na verhoor is de man zondagavond weer vrij gelaten.

Tegen AT5 zegt de voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub dat hij enorm geschrokken is van het incident. "De aangehouden persoon is niet bij Sloterdijk bekend en is zeker geen lid van de vereniging. De politie heeft de zaak in onderzoek en wij wachten af wat daaruit komt."