Sport Bewaar

Luis Leon Sanchez naar Rabobank

Luis Leon Sanchez gaat voor Rabobank rijden. Foto AP
Luis Leon Sanchez gaat voor Rabobank rijden. Foto AP © UNKNOWN

RIJSWIJK - De Spaanse wielrenner Luis Leon Sanchez rijdt de komende twee seizoenen voor Rabobank. De overgang van de coureur van Caisse d'Epargne is dit weekeinde afgerond, meldt Rabobank zondag. Sanchez is de zesde versterking voor de Nederlandse equipe. Eerder werden Matti Breschel (Saxo Bank), Maarten Wynants (Quick.Step), Theo Bos (Cervélo) en de Rabo-beloften Tom-Jelte Slager en Coen Vermeltfoort al vastgelegd.

De 26-jarige Sanchez geldt als een sterke tijdrijder, een goede klimmer en iemand met een aardige spurt in de benen. Een maand geleden won hij de Spaanse klassieker Clasica San Sebastian. Hij won in zijn profcarrière tot nu toe onder meer drie etappes in Parijs-Nice en twee ritten in de Ronde van Frankrijk. Sanchez werd tweemaal Spaans kampioen tijdrijden (2008 en 2010). In het eindklassement van de Tour van dit jaar eindigde Sanchez op de elfde plaats.

Technisch directeur Erik Breukink heeft hoge verwachtingen van de nieuwste aanwinst. ''Sanchez is een uiterst getalenteerde renner die bij ons past. Hij is sterk in de rittenkoersen en de grote rondes, kan sprinten en tijdrijden. Met hem halen we een aanvallend ingestelde en ervaren winnaar binnen bij de Raboploeg.'' (ANP)