Licentiecommissie KNVB beslist over Haarlem

ZEIST - De KNVB wacht vooralsnog de uitspraak van de rechter af over de aanvraag van HFC Haarlem voor uitstel van betaling. Nadat aan de hekkensluiter van de Jupiler League surseance is verleend, zal de licentiecommissie op zeer korte termijn overleggen over de verdere procedure.

Dat heeft de KNVB maandag laten weten kort nadat Haarlem de aanvraag voor uitstel van betaling officieel had aangekondigd. ''Volgens het licentiereglement kan surseance van betaling reden zijn om de licentie in te trekken'', lichtte een zegsvrouw van de KNVB toe. ''Mocht de licentiecommissie beslissen het proces tot het intrekken van de licentie te starten, dan moet eerst advies worden gevraagd aan het bestuur betaald voetbal van de KNVB en de Centrale Spelersraad (CSR).''

De CSR heeft daarna twee weken om de licentiecommissie te adviseren. Deze adviezen zijn niet bindend. De licentiecommissie moet evenwel bij een besluit dat indruist tegen het advies van de CSR, wel twee weken bedenktijd in acht nemen.

De KNVB onthoudt zich verder van commentaar op de ontwikkelingen bij Haarlem. Wel wijst de voetbalbond erop dat de eerstedivisieclub sinds enige tijd onder verscherpt toezicht van de licentiecommissie staat vanwege de zwakke financiële situatie. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden