Sport Bewaar

Lesje in bescheidenheid voor roeiploeg

Lesje in bescheidenheid voor roeiploeg
© EPA

Nederland heeft vanmiddag bij de tweede wereldbeker roeien op de Rotsee in Luzern een lesje in bescheidenheid gekregen. Drie dagen na het grote succes bij het olympische kwalificatietoernooi op dezelfde locatie konden de prioriteitsboten van Oranje geen indruk maken.

Zowel de Holland Acht (derde) als de vrouwen acht (tweede) wist zich niet meteen te kwalificeren voor de finale. Zaterdag krijgen beide teams een herkansing.

Ook de mannen-vier van Nederland stelde in de serie teleur (vierde) en werd naar de herkansing verwezen. Het olympische duo Nanne Sluis/Meindert Klem plaatste zich met een derde plaats in hun serie van de twee-zonder wel voor de halve finales. Ook Dirk Uittenbogaard en Freek Robbers haalden in de dubbeltwee de halve eindstrijd, maar hadden daar eerst nog een herkansing voor nodig.

In de lichte mannen twee-zonder (niet-olympisch) hebben zaterdag Joeri Bruschinski/Bjorn van den Ende en Arnoud Greidanus/Joris Pijs medaillekansen in de finale.

De drie Nederlandse teams die zich dinsdag binnen een half uur achter elkaar kwalificeerden voor Londen 2012 (lichte mannenvier-zonder, vrouwen dubbeltwee en lichte vrouwen dubbeltwee) doen aan deze wereldbeker niet mee.