Kramer gediskwalificeerd op NK Allround

Na de vijf kilometer op de NK Allround is Sven Kramer gediskwalificeerd nadat hij finishte met een schoppend been. De zogenaamde 'kickfinish' is niet toegestaan. Ook teamgenoot Douwe de Vries werd uit de wedstrijd gehaald.

Beeld anp

'Regels zijn regels', zei Kramer bijna schouderophalend. 'Ik kom 5 meter voor de eindstreep al overeind, dus ik reed niet bepaald op het scherpst van de snede.''

Kramer baalde vooral voor het publiek dat massaal naar het Olympisch Stadion was gekomen. 'Ik wil hier graag schaatsen voor het publiek. Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Ik kwam hier vooral om te genieten en dat doe ik eigenlijk nog steeds.'

In 2012 overkwam Sven Kramer al eens hetzelfde bij het EK Allround in Boedapest. Daar finishte hij op dezelfde wijze. Toen werd het door de vingers gezien en kon Kramer het kampioenschap wel binnen halen.

Door de diskwalificatie van Kramer zit Koen Verweij op rozen. Na twee afstanden kan hem de allroundtitel bijna niet meer ontgaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden